Η Lindsey Anderson Beer και ο James Wan συνεργάζονται για τη δημιουργία μιας νέας τηλεοπτικής σειράς με τίτλο “1313”, η οποία θα είναι μια πιο σκοτεινή επανεκτέλεση της κλασικής σειράς “The Munsters” με στοιχεία μαύρης κωμωδίας της δεκαετίας του 1960.

Γνωστή για τη σκηνοθεσία του “Pet Sematary: Bloodlines”, η Beer ασχολείται με αρκετά πρότζεκτ, συμπεριλαμβανομένου μιας νέας εκδοχής του “Sleepy Hollow” (Tim Burton, 1999) και μιας ταινίας εμπνευσμένης από τη μάρκα παιχνιδιών American Girl. Παρά το βαρύ πρόγραμμά της, συνεργάζεται με την Universal Content Productions και τον James Wan, βετεράνο του είδους του τρόμου (Saw, Conjuring, Insidious κ.α.), μαζί με τη σύζυγό του Ingrid Bisu, για την ανάπτυξη αυτής της νέας σειράς. Αν το “1313” πάρει το πράσινο φως, η Anderson Beer θα αναλάβει το ρόλο του showrunner.

Σύμφωνα με το Deadline, το “1313” περιγράφεται ως «μια σειρά τρόμου που παίζει με το Universal Monsterverse» – αυτό ταιριάζει με την οικογένεια Munsters της αρχικής σειράς, η οποία περιλαμβάνει βρικόλακες, έναν μικρό λυκάνθρωπο και μια εκδοχή του τέρατος του Φρανκενστάιν. Ο τίτλος “1313” προέρχεται από την εμβληματική διεύθυνση των Munsters, 1313 Mockingbird Lane.

Η σειρά “The Munsters” προβλήθηκε αρχικά για δύο σεζόν, από τον Σεπτέμβριο του 1964 έως τον Μάιο του 1966, με 70 επεισόδια. Αργότερα, δημιουργήθηκε ένα ειδικό animation με τίτλο “The Mini-Munsters”, η σειρά “The Munsters Today” (η οποία διήρκεσε 72 επεισόδια) και η επανεκτέλεση της σειράς από τον Bryan Fuller με τίτλο “Mockingbird Lane” (αν και προβλήθηκε μόνο το επεισόδιο-πιλότος). Προέκυψαν επίσης αρκετές ταινίες μεγάλου μήκους, όπως τα “Munster, Go Home!”, “The Munsters’ Revenge”, “Here Come the Munsters”, “The Munsters’ Scary Little Christmas” και το “The Munsters” του Rob Zombie. Υπήρξαν επίσης απόπειρες αναβίωσης της dark οικογένειας, όπως το κινηματογραφικό σχέδιο των Wayans το 2004 και η ιδέα του Seth Meyers το 2017 να τοποθετήσει τους Munsters στο σύγχρονο Μπρούκλιν, αλλά καμία από τις δύο δεν προχώρησε.

Περισσότερες λεπτομέρειες για όσα σχεδιάζουν οι Anderson Beer, Wan και Bisu για το “1313” παραμένουν μυστικές προς το παρόν.

Η παραγωγή του “1313” θα γίνει από την Atomic Monster και την Lab Brew. Οι Anderson Beer και Wan θα είναι εκτελεστικοί παραγωγοί μαζί με τους Michael Clear και Rob Hackett, ενώ η Bisu θα είναι συν-εκτελεστικός παραγωγός.

Πηγή: iHorror