Ο Ridley Scott ετοιμάζει μια ταινία του Cirque du Soleil βασισμένη στην παραγωγή «Ο» με θέμα το νερό. Ο σκηνοθέτης και η εταιρεία του, Scott Free Productions, υπέγραψαν την ανάπτυξη μιας ταινίας μεγάλου μήκους που θα βασίζεται στο «O» (προφέρεται eau, η γαλλική λέξη για το νερό) του Cirque du Soleil.

Σύμφωνα με το Deadline, η Scott Free συνεργάζεται με το νεοσύστατο στούντιο ψυχαγωγίας του Cirque du Soleil, το οποίο διευθύνει η Susan Levison.

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα ενταχθώ στη ζωντανή και ταλαντούχα ομάδα του Cirque du Soleil κατά τη διάρκεια μιας τόσο συναρπαστικής περιόδου ανάπτυξης και μετασχηματισμού», δήλωσε η Levison. «Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε την εκτεταμένη βιβλιοθήκη μας για να δημιουργήσουμε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά έργα που εκπλήσσουν και ενθουσιάζουν το κοινό μας».

«Το νέο τμήμα στούντιο έχει σχεδιαστεί για να παράγει περιεχόμενο μακράς διάρκειας βασισμένο στο DNA και την IP του Cirque du Soleil», αναφέρει το άρθρο του Deadline. «Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1984 και βρίσκεται πίσω από παραστάσεις όπως Mystere, Ka, Corteo, The Beatles Love και Mad Apple».

Το «O» -το οποίο βρίσκεται στο Bellagio στο Λας Βέγκας της Νεβάδα από το 1998- λαμβάνει χώρα πάνω και γύρω από μια πισίνα νερού 5,6 εκατ. λίτρων και περιλαμβάνει διάφορα εναέρια νούμερα και συγχρονισμένης κολύμβησης.

Οι λεπτομέρειες της πλοκής της ταινίας παραμένουν προς το παρόν μυστικές.

«Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με μια τόσο οραματική και εμβληματική μάρκα που είναι το Cirque du Soleil Entertainment Group», δήλωσε ο Michael Pruss, πρόεδρος της κινηματογραφικής παραγωγής της Scott Free. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και να φέρουμε τον απίστευτο κόσμο του “O” στη μεγάλη οθόνη για το κοινό σε όλο τον κόσμο».

Ο Ridley Scott είναι γνωστός για τη σκηνοθεσία ταινιών όπως το “Alien” του 1979, το “Blade Runner” του 1982, το “Thelma & Louise” του 1991, το “Gladiator” του 2000, το “Prometheus” του 2012, το “The Martian” του 2015, το “The Last Duel” του 2021 και, πιο πρόσφατα, το “Napoleon” του 2023. Η επόμενη ταινία του, “Gladiator II”, βγαίνει στις αίθουσες των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Πηγή: Coming Soon