Τη Renate Druks, μια όχι ιδιαίτερα γνωστή ζωγράφο από τη Βιέννη που στα μέσα του 20ού αιώνα έζησε και δημιούργησε στο Λος Άντζελες, έφερε και πάλι στο προσκήνιο ο έμπορος τέχνης Max Levai. Στο Independent Art Fair, η γκαλερί The Ranch παρουσίασε έργα αυτής της σουρεαλίστριας ζωγράφου γατών και μούσας της Αναΐς Νιν.

Γεννημένη το 1921 στη Βιέννη, η Druks σπούδασε στην Ακαδημία Τεχνών της Βιέννης για Γυναίκες. Το 1938, η εβραϊκής καταγωγής βιεννέζα μαζί με τον Αμερικανό σύζυγό της έφυγαν από την αυστριακή πρωτεύουσα και έφτασαν στο Λος Άντζελες όπου η ίδια βυθίστηκε στην πειραματική καλλιτεχνική σκηνή του LA και έζησε επί τρία χρόνια στο Μεξικό αφοσιωμένη στο να εξελίξει το δικό της ιδιόμορφο ύφος.

Στο Μαλιμπού, έγινε διάσημη για τα εξώκοσμα μασκέ πάρτι της. Ένα από αυτά, το «Come as Your Madness», ήταν η πηγή έμπνευσης για το μικρού μήκους «Inauguration of the Pleasure Dome» (1954) του πειραματικού σκηνοθέτη Kenneth Anger· στο οποίο και εμφανίζεται η ίδια.

Το 1957, έκανε την πρώτη μεγάλη ατομική έκθεσή της στην γκαλερί Lane Galleries στην Westwood της Καλιφόρνιας, η οποία επαινέθηκε από τους κριτικούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ