Περισσότερα από 70 έργα τέχνης εκτίθενται στο Palazzo Strozzi της Φλωρεντίας: στην έκθεση «Reaching for the Stars» παρουσιάζονται έργα από τη συλλογή Sandretto Re Rebaudengo, μια από τις σημαντικότερες συλλογές έργων σύγχρονης τέχνης παγκοσμίως.

Η έκθεση αναδεικνύει τις αλλαγές που επήλθαν στις εικαστικές τέχνες τις τελευταίες δεκαετίες μέσα από ένα στερέωμα έργων που κοσμεί κάθε χώρο του palazzo, από Piano Nobile μέχρι Strozzina. Σε επιμέλεια του Arturo Galansino, γενικό διευθυντή του Fondazione Palazzo Strozzi, είναι παράλληλα και εορτασμός των 30 χρόνων της συλλογής Sandretto Re Rebaudengo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Palazzo Strozzi (@palazzostrozzi)

Κινείται από ζωγραφική σε γλυπτική, από εγκαταστάσεις σε φωτογραφία, από βίντεο σε περφόρμανς για να οδηγήσει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι ανακάλυψης της σύγχρονης τέχνης: έργα των Maurizio Cattelan, Cindy Sherman, Damien Hirst, Anish Kapoor, William Kentridge και άλλων· μεταξύ αυτών, θεμελιώδους σημασίας έργα όπως το έργο του 1983 του Anish Kapoor «1000 Names» και το έργο του 1994 του Damien Hirst «Love Is Great».

Η έκθεση «Reaching for the Stars» ολοκληρώνεται στις 18 Ιουνίου.