Ο Δημήτρης Κολλάτος, οι γιοι του Αλέξανδρος και Μάριος μαζί με τον εγγονό του, Δημήτρη, σάς προσκαλούν όλα τα βράδια του Αυγούστου με μια διαφορετική ταινία στο Κτήμα Κολλάτου στην Αίγινα.

Δύο αιωνόβιες ελιές ορίζουν τον χώρο της μεγάλης οθόνης, με ένα καλοκαιρινό «αμφιθέατρο» που στήνεται για το κοινό κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αίγινας.

Στην πρεμιέρα του 15ου Φεστιβαλ, η ταινία Αννα Ροδίτη του Γιάννη Φιλίππου και Μιχάλη Γαζιάδη του 1948, μια ευγενική παραχώρηση της ταινιοθήκης της Ελλάδος. Μία από τις πρώτες μεταπολεμικές ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές, με τους Καίτη Πάνου, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Γιάννη Πρινέα, Δήμο Σταρένιο, Λάλα Ιακωβίδη, Νίκο Ματθαίο.

Η Σοφία Κόκκαλη
Η Ζακλίν Λέντζου

Κάθε βράδυ θα προβάλλεται μια ελληνική ταινία απο το 1948 ως το 2021.

Το φεστιβαλ θα φιλοξενήσει φέτος σκηνοθέτες και ηθοποιούς, που σάρωσαν τα βραβεία και γεμίζουν τους θερινούς κινηματογράφους όπως τον Γιώργο Γούση για τα Μαγνητικά πεδία, την Ζακλίν Λέντζου και την Μαρία Κόκκαλη για την Σελήνη, 66 ερωτήσεις.

Μαγνητικά πεδία

Επίσης στο φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη για Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα, με καλεσμένη την Μαρί Λουιζ Βαρθολομαίου.

Στην Αίγινα θα ταξιδέψουν και οι Γιωργος Καραμίχος, Άλκης Παναγιωτίδης, Ελένη Αγγελοπούλου, Νικος Κούρου και Καίτη Φίνου, Μαρίνα Κορέλι, Θάλεια Αλεξίου, Αντώνης Αραποστάθης και η Μαρία Σόκαλη.

Την αφίσα του φετινού φεστιβάλ φιλοτέχνησε ο street artist Δημήτρης Κολέτσης.

Info

Οι προβολές ξεκινούν κάθε βράδυ στις 22:00

Κτήμα Κολλάτου

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες για το πρόγραμμα στη σελίδα Facebook του Φεστιβάλ