Νωρίτερα φέτος, τα Όσκαρ ανακοίνωσαν ότι μια νέα κατηγορία θα εγκαινιαστεί το 2026, τιμώντας ταινίες που γυρίστηκαν το 2025, για το Καλύτερο Καστ (Best Achievement in Casting). Τώρα έρχεται ακόμα μια είδηση που αφορά μια απαραίτητη ομάδα για τις περισσότερες κινηματογραφικές επιτυχίες, αναπόσπαστο μέρος της κινηματογραφικής διαδικασίας: τους επαγγελματίες κασκαντέρ.

Αν και τίποτα δεν είναι ακόμη επίσημο, σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Empire, ο Bill Kramer, διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας, δήλωσε ότι η προσθήκη ενός βραβείου για τους κασκαντέρ (stunts) εξετάζεται ενεργά. «Συζητάμε με μέλη της κοινότητας των κασκαντέρ που είναι μέλη της Ακαδημίας σχετικά με αυτή την πιθανότητα», είπε, σημειώνοντας ότι «είμαστε πάντα ανοιχτοί σε αυτές τις συζητήσεις».

Η πρόεδρος της Ακαδημίας, Janet Yang, πρόσθεσε ότι ο οργανισμός πίσω από τα Όσκαρ είναι «σαν ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει. Ακούμε τα μέλη μας, και αν υπάρχει πραγματικά ισχυρή υποστήριξη και υπάρχουν ολόκληροι μηχανισμοί για το πώς να προωθήσουμε τον σκοπό, όλο αυτό εξελίσσεται μαζί με την μεταβαλλόμενη βιομηχανία».

Μετά τη φετινή τελετή των Όσκαρ τον Μάρτιο, το Entertainment Weekly σημείωσε ότι το σημείο της βραδιάς όπου εμφανίστηκαν οι συμπρωταγωνιστές του “The Fall Guy”, δηλαδή οι Ryan Gosling και Emily Blunt, σε συνδυασμό με ένα βίντεο που απέτισε φόρο τιμής στα καλύτερα ακροβατικά ταινιών του Χόλιγουντ τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια, δίνει ελπίδα ότι η Ακαδημία μπορεί να κινείται, έστω και αργά, προς την κατεύθυνση της προσθήκης μιας κατηγορίας για τους κασκαντέρ.

Το Entertainment Weekly επεσήμανε επίσης ότι τα Όσκαρ έχουν καθυστερήσει να κάνουν μια τέτοια προσθήκη καθώς τόσο τα βραβεία SAG (τα οποία τιμούν τους κασκαντέρ σε κινηματογράφο και τηλεόραση) όσο και τα βραβεία Emmy (τα οποία έχουν δύο κατηγορίες ως μέρος των τηλεοπτικών βραβείων τους, για τον συντονισμό των κασκαντέρ και την απόδοση των κασκαντέρ) έχουν αντίστοιχες βραβεύσεις.

Πηγή: Gizmodo