Ο σκηνοθέτης Πολ Σρέιντερ (Paul Schrader) εξέφρασε κριτική σχετικά με την «υποτιθέμενη ιστορικότητα» της ταινίας «Babylon» του Ντάμιεν Σάζελ.

Το νέο ρομαντικό δράμα του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη με πρωταγωνιστές τη Μάργκο Ρόμπι και τον Μπραντ Πιτ, εξιστορεί την άνοδο και την πτώση φιλόδοξων ονειροπόλων του Χόλιγουντ κατά τη μετάβαση από τις βωβές ταινίες στον ομιλούντα κινηματογράφο στα τέλη της δεκαετίας του 1920.

Από την έναρξή της προβολής της στους κινηματογράφους των ΗΠΑ στις 23 Δεκεμβρίου, η ταινία ήταν μια αποτυχία στο box office, με δημοσιεύματα και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κατηγορούν την πρωταγωνίστρια για την κακή της απόδοση. Ωστόσο, άλλοι υπερασπίζονται την Ρόμπι.

Η ταινία είχε επίσης συγκεντρώσει ανάμεικτες κριτικές και αυτή τη στιγμή έχει μέτρια βαθμολογία, 55% με βάση τις κριτικές στον ιστότοπο Rotten Tomatoes.

Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Πολ Σρέιντερ εντάχθηκε στη συζήτηση γύρω από την ταινία, αμφισβητώντας πόσο «καλή έρευνα προηγήθηκε».

«Η ταινία Babylon είναι πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα δεν έχει γίνει καλή έρευνα» έγραψε ο Πολ Σρέιντερ στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Αφού διάβασα μια σειρά άρθρων σχετικά με την ογκώδη «έρευνα» των δημιουργών της ταινίας, προβληματίστηκα» πρόσθεσε και έθεσε το ερώτημα: «Συμφωνεί κάποιος ιστορικός κινηματογράφου με την υποτιθέμενη ιστορικότητα της ταινίας;». Ο Πολ Σρέιντερ είπε ακόμη ότι στην ταινία απεικονίζεται το Λος Άντζελες τις δεκαετίες του 1920 και 1930 με πολύ ελεύθερο τρόπο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ