Ο ηθοποιός Daniel Craig πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα του William S. Burrough του 1985, Queer. Ο Luca Guadagnino, δημιουργός του Bones and All, θα αναλάβει αυτό το νέο καλλιτεχνικό εγχείρημα. Βασισμένη στη νουβέλα Queer του Burrough, η οποία γράφτηκε αρχικά μεταξύ 1951 και 1953 αλλά δεν εκδόθηκε παρά μόνο αρκετές δεκαετίες αργότερα, το 1985, ο Craig θα υποδυθεί πιθανότατα τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, William Lee.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος θα πλαισιώσει τον Craig στην ταινία είναι λιγοστές, με τις φήμες να φουντώνουν ότι ο σκηνοθέτης προς το παρόν έχει βάλει στο μάτι έναν από τους αστέρες του Outer Banks για να υποδυθεί τον χαρακτήρα του Allerton. Περαιτέρω λεπτομέρειες για το έργο, όπως το συνεργείο παραγωγής και τα δικαιώματα διανομής, παραμένουν επίσης ένα μυστήριο σε αυτό το σημείο, με τον Guadagnino, ο οποίος ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τη σκηνοθετική του δουλειά στο Call Me By Your Name, να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία συγκέντρωσης χρηματοδότησης για την ταινία.

Το Queer είναι ένα σύντομο μυθιστόρημα με κεντρικό ήρωα τον William Lee, που αφηγείται την ιστορία της ζωής του στην Πόλη του Μεξικού. Αντιπροσωπεύοντας τη ζωή του ίδιου του Burrough, η νουβέλα επικεντρώνεται στην εμπειρία του αμήχανου και συνειδητοποιημένου Lee να επιβιώνει με δουλειές μερικής απασχόλησης και τα επιδόματα. Ενώ συναναστρέφεται με Αμερικανούς πρώην φοιτητές και ιδιοκτήτες μπαρ, ο Lee κυνηγά έναν νεαρό άνδρα με το όνομα Allerton. Ο χαρακτήρας του Allerton πιστεύεται ότι βασίστηκε σε έναν πρώην στρατιωτικό του Πολεμικού Ναυτικού και φίλο του Burrough, τον οποίο γνώρισε στην Πόλη του Μεξικού. Το Queer λέγεται ότι αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου μυθιστορήματός του, Junkie.

Τόσο ο Craig όσο και ο Guadagnino έχουν και άλλα project στα σκαριά. Ο Craig, ο οποίος επιθυμεί να πάρει αποστάσεις από τον ρόλο του James Bond, θα επιστρέψει στις οθόνες στις 23 Δεκεμβρίου ως Benoit Blanc στην ταινία Glass Onion του Rian Johnson: A Knives Out Mystery. Επιπλέον, ο ηθοποιός εμφανίστηκε πρόσφατα και σε μια διαφήμιση για τη βότκα Belvedere που σκηνοθέτησε ο Taika Waititi.

Ο Guadagnino, από την άλλη πλευρά, ολοκλήρωσε πρόσφατα την τελευταία του ταινία, Challengers, με πρωταγωνίστρια τη Zendaya. Αυτή τη στιγμή παίζεται στους κινηματογράφους η ταινία του Bones and All, η οποία αφηγείται την ιστορία δύο κανίβαλων εραστών που ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με το Deadline, εργάζεται επίσης επί του παρόντος σε μια βιογραφική ταινία για την Audrey Hepburn.

Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την κυκλοφορία του Queer.

Πηγή: Collider