Η Παταγονία είναι ο πυρήνας της μιλανέζικης αρωματοποιίας Fueguia 1833 και ο αρωματοποιός Julian Bedel, από τη δημιουργία της φίρμας το 2010 έως σήμερα, χρησιμοποιεί μόνον φυσικά στοιχεία.

Λόγω της σπανιότητας των συστατικών κατασκευάζονται μόνον 400 φιαλίδια ανά παρτίδα και σειρά. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 100 αρώματα, ομαδοποιημένα σε 11 συλλογές: Alquimia, Antropologa, Aquilaria, Armonas, Destinos, Fábula Fauna, Linneo, Literatura, Muskara, Personajes και η καινούργια, με επωνυμία El Mundo de los Ouds

Προσφάτως, ο Julian Bedel παραχώρησε συνέντευξη στο Designboom. «Δεν υπάρχει αίσθηση που να ενεργοποιεί τόσα πολλά μέρη του εγκεφάλου -και κατά συνέπεια, να γεννά αντίστοιχα πολλές αντιδράσεις– όσο η όσφρηση» είπε.

«Όταν επιδρά πάνω σου ένα συστατικό, αρχίζεις να παράγεις ορμόνες. Μπορεί να σε εξάψει ή να σε χαλαρώσει και, ταυτόχρονα, θα σου δώσει μια αλλαγή όσον αφορά την αντίληψη του χρόνου. Ενεργοποιεί επίσης τη μνήμη, αφήνοντας μια δαχτυλιά στην ιστορία σου» περιέγραψε.

«Όταν συνειδητοποίησα την ισχύ αυτού του μέσου, ήξερα αμέσως ότι ήθελα με αυτό να δουλέψω. Αυτό προστέθηκε στο ότι η οικογένειά μου είναι επίσης δεμένη πολύ με την καλλιέργεια της γης, οπότε είχαμε κάποιες θεαματικές κτήσεις γης στο μέσον της αργεντίνικης μεσοποταμίας όπου τα αδέλφια μου κι εγώ περνούσαμε τα καλοκαίρια βοηθώντας με τα σπαρτά και δουλεύοντας στα χωράφια» εξομολογείται.

Ο ίδιος ο Bedel εποπτεύει την έρευνα αρωματικών βοτάνων και φαρμακευτικών φυτών που εντοπίζονται σε όλον τον κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο, το 2016 εγκαινίασε τη Fueguia Botany, μια φυτεία περίπου 200 στρεμμάτων στην Ουρουγουάη, όπου καλλιεργούνται πάνω από 100 αρωματικά βότανα που προέρχονται από τη Νότια Αμερική.

Κάθε άρωμα της Fueguia 1833 συνοδεύεται από το «καταφύγιό» του, ένα δουλεμένο στο χέρι ξύλινο κουτί από μαθητευόμενους ξυλουργούς στην Παταγονία ή φιλοτεχνημένο σε ξυλουργείο μέσα στο εργοστάσιο της αρωματοποιίας στο Μιλάνο.