Αφού καταπιάστηκε με τον πλαστικό, φανταστικό κόσμο της Barbie Land, η Margot Robbie με την ιδιότητα της παραγωγού κατευθύνεται στο πλούσιο έδαφος της Monopoly .

Η εταιρεία του Robbie LuckyChap και οι συνεργάτες της Tom Ackerley και Josie McNamara κάνουν παραγωγή μιας ταινίας ζωντανής δράσης βασισμένη στο πανταχού παρόν επιτραπέζιο παιχνίδι εμπνευσμένο από τα ακίνητα. Η Hasbro Entertainment, οι υποστηρικτές της Monopoly, θα παράγει επίσης.

Η Lionsgate επέκτεινε τα δικαιώματα ανάπτυξης του επιτραπέζιου παιχνιδιού με την αγορά του eOne, η οποία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2023. Σύμφωνα με το στούντιο, η Monopoly είναι η πιο δημοφιλής μάρκα επιτραπέζιων παιχνιδιών στον κόσμο, με 99% παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, πουλώντας σχεδόν μισό δισεκατομμύριο αντίτυπα από το 1935.

Δεν είναι σαφές πώς η Robbie και οι συνεργάτες της σχεδιάζουν να γυρίσουν μια αφηγηματική ιστορία από τον δισδιάστατο κόσμο της Monopoly. (Ποιος θα απεικονίσει τη μασκότ του παιχνιδιού, Rich Uncle Pennybags; Θα περάσουν το Go; Θα μαζέψουν $200;) Δεν αποτελεί έκπληξη, ωστόσο, γιατί σκέφτηκε η Lionsgate να ανταποκριθούν στην πρόκληση. Το LuckyChap παρήγαγε πρόσφατα μια μικρή υπερπαραγωγή με τίτλο “Barbie”, η οποία βασίστηκε στην αγαπημένη κούκλα Mattel και έγινε η ταινία με τα υψηλότερα εισοδήματα του 2023 με 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Χωρίς να μοιραστεί λεπτομέρειες, ο πρόεδρος της Lionsgate Motion Picture Group Adam Fogelson άφησε να εννοηθεί ότι το LuckyChap έχει «μια ξεκάθαρη άποψη» για την επερχόμενη ταινία “Monopoly”. Έκανε την ανακοίνωση στο CinemaCon, την ετήσια εμπορική έκθεση κινηματογράφου που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο Λας Βέγκας. Ένα κατάμεστο σπίτι ιδιοκτητών κινηματογράφου στο Κολοσσαίο στο Caesars Palace επευφημούσε δυνατά για τα νέα.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερη ομάδα παραγωγής για αυτήν την αγαπημένη και εμβληματική μάρκα από την LuckyChap», είπε ο Fogelson. «Είναι εξαιρετικοί παραγωγοί που επιλέγουν τα έργα τους με μεγάλη σκέψη και προσοχή και εντάσσονται στη Monopoly με ξεκάθαρη άποψη. Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με ολόκληρη την ομάδα του LuckyChap σε αυτό που όλοι πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι η επόμενη υπερπαραγωγή τους.»

Το LuckyChap, του οποίου τα προηγούμενα έργα περιλαμβάνουν το “I, Tonya” και το “Promising Young Woman”, ήταν σε μεγάλη ζήτηση μετά την επιτυχία του “Barbie”. Πρόσφατα υποστήριξε την ταινία ενηλικίωσης του Sundance «My Old Ass», η οποία πούλησε στα Amazon MGM Studios για 15 εκατομμύρια δολάρια. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα παράγει τη νέα χριστουγεννιάτικη κωμωδία του Wilde “Naughty” για την Universal Pictures.

Το LuckyChap δήλωσε ενθουσιασμένο ότι «όπως όλα τα καλύτερα IP, αυτό το παιχνίδι έχει απήχηση παγκοσμίως για γενιές και είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που θα ζωντανέψουμε αυτό το παιχνίδι μαζί με τις υπέροχες ομάδες που συμμετέχουν στο Lionsgate και στο Hasbro».

Ο επικεφαλής του κινηματογράφου της Hasbro Entertainment, Zev Foreman, δήλωσε: «Ως ένα από τα πιο εμβληματικά παιχνίδια στον κόσμο, το Monopoly παρέχει μια απίστευτη πλατφόρμα για ευκαιρίες αφήγησης. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε το μοναδικό όραμα του LuckyChap και του Lionsgate δίπλα μας για να φέρουμε αυτό το ιστορικό κομμάτι της λαϊκής κουλτούρας στη μεγάλη οθόνη».

Ο James Myers επιβλέπει το “Monopoly” για λογαριασμό του στούντιο. Ο Robert Melnik ηγήθηκε των dealmaking του στούντιο.

Πηγή: Variety