Θέλοντας να επαναλάβουν την επιτυχία της επανεκκίνησης του franchise των ταινιών “Halloween”, η Universal και η Blumhouse ξόδεψαν 400 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του “The Exorcist” (Ο Εξορκιστής) και επέλεξαν τον David Gordon Green για να αναλάβει μια νέα τριλογία. Στη συνέχεια, όμως, τα αποτελέσματα του πρόσφατου “The Exorcist: Believer” ήταν από οικονομικής πλευράς πιο τρομακτικά απ’ ό,τι η ταινία, και ο Green επέλεξε να προχωρήσει σε νέα μονοπάτια.

Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθώντας η Universal και η Blumhouse να έχουν την πρόθεση να γυρίσουν τουλάχιστον μία ακόμη ταινία “Εξορκιστή”, το στούντιο και η εταιρεία παραγωγής στράφηκαν τώρα σε κάποιον άλλον σκηνοθετή που έχει μεγάλη εμπειρία στο να δημιουργεί επιτυχημένες ταινίες τρόμου: τον Mike Flanagan.

Σύμφωνα με πηγές του Deadline, ο Flanagan βρίσκεται σε συζητήσεις με την Blumhouse και την Universal Pictures για να σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία του franchise. Ωστόσο, η Universal Pictures και η Blumhouse αρνήθηκαν να σχολιάσουν αυτή τη συνεργασία.

Ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης, ο οποίος έχει αναλάβει τη δημιουργία των ταινιών “Oculus”, “Before I Wake” και “Doctor Sleep” στη μεγάλη οθόνη, καθώς και των ταινιών τρόμου του Netflix “The Haunting Of Hill House”, “Midnight Mass” και “The Fall Of The House Of Usher”, μεταξύ άλλων, φέρεται να έχει ελεύθερο δημιουργικό πεδίο για να κάνει ό,τι θέλει στην ταινία “The Exorcist: Deceiver”, οπότε μένει να δούμε αν θα συνεχίσει την ιστορία του “Believer” (στο τέλος της ταινίας υπήρχαν σαφείς υπαινιγμοί για μια συνέχεια) ή αν θα προχωρήσει σε μια καινούργια προσέγγιση.

Ο Flanagan, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο του post-production της τελευταίας του δουλειάς, της διασκευής του “The Life Of Chuck” του Stephen King, μοιάζει το κατάλληλο άτομο για να σταθεροποιήσει το franchise του “Εξορκιστή”.

Με πληροφορίες από: ihorror, Empire Online