Ο James Cameron συντάσσεται με τις κριτικές των Martin Scorcese και Francis Ford Coppola για τις ταινίες με υπερήρωες.

«Όταν βλέπω αυτές τις μεγάλες, θεαματικές ταινίες – αναφέρομαι σε Marvel και DC –  συνειδητοποιώ πως δεν έχει σημασία πόσο “μεγάλοι” είναι οι χαρακτήρες τους, αφού όλοι συμπεριφέρονται σαν κολλεγιόπαιδα», δήλωσε ο Κάμερον σε πρόσφατη συνέντευξή του στους New York Times.

Ο σκηνοθέτης του “Avatar” έχει καταδικάσει και στο παρελθόν τις κινηματογραφικές μεταφορές κόμικς, για την έλλειψη βάθους χαρακτήρων και τη μη ύπαρξη πραγματικών σχέσεων.

«Έχουν σχέσεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν. Τα πράγματα που πραγματικά μας προσγειώνουν και μας δίνουν δύναμη, είναι η αγάπη και ένας σκοπός. Αυτοί οι χαρακτήρες δεν βιώνουν τέτοια συναισθήματα, και νομίζω ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος να γυρίζει κάποιος ταινίες».

Η επόμενη ταινία του Κάμερον, το “Avatar 2”, με επίσημο τίτλο “Avatar: The Way of Water”, επικεντρώνεται σε αυτό ακριβώς – την οικογένεια. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε το 2009, και ο πρώην πεζοναύτης Jake (Sam Worthington) και η πριγκίπισσα Neytiri (Zoe Saldaña) των Na’vi είναι πλέον γονείς.

Η συνέχεια της Οσκαρικής ταινίας, θα εξερευνήσει επίσης τον υποβρύχιο κόσμο του πλανήτη Πανδώρα των Na’vi, με ηθοποιούς όπως η Sigourney Weaver, που υποδύεται την υιοθετημένη έφηβη κόρη του Jake και της Neytiri. Το καστ της ταινίας περιλαμβάνει επίσης τους Stephen Lang, Michelle Yeoh, Kate Winslet, Edie Falco και Jemaine Clement. Ενώ αυτή η συνέχεια πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, υπάρχουν και άλλες τρεις ταινίες Avatar στα σκαριά.

Η ταινία “Avatar: The Way of Water” θα βγει στις αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Games Radar