Μια συζήτηση με τον Μάρτιν Σκορσέζε, στο πλαίσιο ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ, έχει πάντα ενδιαφέρον. Ο οσκαρικός δημιουργός μιλώντας στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης και σε παρατηρήσεις που μετέδωσε το IndieWire, είπε ότι «ο κινηματογράφος υποτιμάται, εξευτελίζεται, μειώνεται από όλες τις πλευρές, και σίγουρα ως μορφή τέχνης».

Πρόσθεσε: «Από τη δεκαετία του ’80, εστιάζουμε στους αριθμούς. Είναι προσβλητικό. Το κόστος μιας ταινίας είναι η μία πλευρά. Είναι κατανοητό ότι μια ταινία κοστίζει ένα συγκεκριμένο ποσό, και περιμένουν να πάρουν τουλάχιστον το ποσό αυτό πίσω… [Αλλά] η έμφαση δίνεται τώρα στους αριθμούς: στο Σαββατοκύριακο πρεμιέρας, στο πόσα έβγαλε στις ΗΠΑ, πόσα έβγαλε στην Αγγλία, πόσα έβγαλε στην Ασία, πόσα έβγαλε σε ολόκληρο τον κόσμο, πόσους θεατές είχε…».

Ως κινηματογραφιστής και ως άτομο που δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς τον κινηματογράφο, «το βρίσκω πολύ προσβλητικό».

Ο Σκορτσέζε βρέθηκε στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης για να παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ «Personality Crisis: One Night Only», αφιερωμένο στον πρώην frontman των New York Dolls, Ντέιβιντ Γιόχανσεν (David Johansen), σύμφωνα με τον Guardian.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ