Η FKA Twigs, όπως αναφέρει το Variety, κατέθεσε πρόσφατα ενώπιον της Υποεπιτροπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Γερουσίας των ΗΠΑ (U.S. Senate Judiciary Subcommittee on Intellectual Property) σχετικά με τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και των deepfakes. H βρετανίδα καλλιτέχνιδα τόνισε τη σημασία του να διατηρούν οι καλλιτέχνες τον έλεγχο των ψηφιακών αναπαραστάσεών τους, δηλώνοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί απειλή για την ουσία της τέχνης τους και τα προς το ζην.

Η Twigs τάχθηκε υπέρ της θέσπισης κανονισμών για τη διασφάλιση της αυθεντικότητας και την προστασία από την κατάχρηση των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, τονίζοντας ότι οι σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Επιπλέον, σύμφωνα με το Pitchfork, αποκάλυψε το δικό της AI deepfake, το “AI twigs”, το οποίο αναπτύσσει εδώ και ένα χρόνο.

Αυτό το πρότζεκτ, εκπαιδευμένο στην προσωπικότητά της FKA Twigs, θα την βοηθήσει στη διαχείριση των αλληλεπιδράσεων στα social media, ενώ θα εστιάζει παράλληλα στην τέχνη της. Η Twigs κατέθεσε μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Warner Music Group, Robert Kyncl, για την υποστήριξη του προτεινόμενου νόμου NO FAKES Act, ο οποίος έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να κινηθούν νομικά εναντίον των μη εξουσιοδοτημένων δημιουργών τεχνητών ψεύτικων τραγουδιών (deepfakes) που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη.

Στη γραπτή της κατάθεση, υποστήριξε την προστασία των δημιουργικών και πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, τονίζοντας τη θεμελιώδη σημασία της διατήρησης της ταυτότητάς τους.

Με πληροφορίες από: Independent, Mashable