Μπορεί κανείς να φανταστεί τον Τιτανικό χωρίς τον Leonardo DiCaprio στο ρόλο του Jack; Δύσκολα. Κι όμως, όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης της ταινίας, James Cameron, η ταινία παραλίγο να γίνει χωρίς αυτόν.

Ο Cameron, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δημοσιογραφικό ταξίδι για την προώθηση της επερχόμενης δεύτερης ταινίας «Avatar», δήλωσε στο GQ ότι ο DiCaprio παραλίγο να χάσει το ρόλο που τον καθιέρωσε μέσα από τα χέρια του. Ο Cameron ήθελε ο DiCaprio να κάνει ένα δοκιμαστικό με την Kate Winslet, που υποδύθηκε τη Rose στην ταινία, για να δει αν οι δυο τους είχαν χημεία.

Ο DiCaprio πήγε πιστεύοντας ότι ήταν απλώς μια συνάντηση για α γνωρίσει τη Winslet και όχι άλλο ένα δοκιμαστικό. Όταν ο DiCaprio αρνήθηκε να διαβάσει, ο Cameron τον ευχαρίστησε ευγενικά, εξηγώντας του ότι η ταινία θα έπαιρνε συνολικά δυο χρόνια να γυριστεί και δεν θα ο ίδιος, ως σκηνοθέτης της, δεν θα ήθελε με τίποτα να κάνει λάθος κάστινγκ. Ο DiCaprio τελικά συναίνεσε στο αίτημα του Cameron, πήρε το ρόλο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία – πλούσια σε Όσκαρ και εισπράξεις.

Όπως δήλωσε ο Cameron, «Ήρθε λοιπόν… και κάθε ικμάδα της υπάρξής του ήταν αρνητική. Μέχρι που είπα “Δράση!” και ξαφνικά μεταμορφώθηκε στον Jack. Και η Kate απλά άναψε και μπήκαν σε όλο αυτό το πράγμα και έπαιξαν τη σκηνή. Τότε είπα από μέσα μου “εντάξει, αυτός είναι ο τύπος που ψάχνω”».

 

Πηγή: Nowthisnews