Οι Blur ανακοίνωσαν ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Blur: To the End”, το οποίο επικεντρώνεται στην επανένωσή τους το 2023.

Το τρέιλερ μας μεταφέρει στα παρασκήνια του reunion του συγκροτήματος για την ηχογράφηση του άλμπουμ της επιστροφής τους, “The Ballad of Darren”, και την προετοιμασία τους για την περιοδεία επανένωσης. «Με ενδιαφέρει μόνο να το κάνουμε όσο πιο ειλικρινά γίνεται για τους ανθρώπους που μας συμπαθούν», λέει ο Damon Albarn.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, η ταινία «παρακολουθεί τη μοναδική σχέση τεσσάρων φίλων -και συναδέλφων για τρεις δεκαετίες-, Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James και Dave Rowntree, καθώς συναντήθηκαν στις αρχές του 2023 για να ηχογραφήσουν νέα τραγούδια πριν από τις πρώτες sold-out συναυλίες στο στάδιο Wembley του Λονδίνου τον Ιούλιο του περασμένου καλοκαιριού».

Προς το παρόν, το “Blur: To the End” θα κυκλοφορήσει μόνο στις κινηματογραφικές αίθουσες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας στις 19 Ιουλίου, αλλά το συγκρότημα υποσχέθηκε ότι οι λεπτομέρειες για μια διεθνή κινηματογραφική διανομή θα «έρθουν σύντομα».

Τον περασμένο μήνα, ο Albarn είπε στο Coachella, στα πλαίσια της εμφάνισης των Blur στο φεστιβάλ, ότι ήταν «πιθανότατα» η «τελευταία συναυλία» του συγκροτήματος. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε αφού ο τραγουδιστής εξέφρασε την απογοήτευσή του για την χλιαρή ανταπόκριση του κοινού στο σετ των Blur κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου.

Πηγή: Consequence