Το θρυλικό συγκρότημα της britpop θα εμφανιστεί το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 στο Wembley Stadium, ένα ιστορικό στάδιο, στο οποίο έχουν τραγουδήσει τα κορυφαία ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής. Στο support των Blur θα είναι οι: Slowthai, Self Esteem και Jockstrap.

Αυτό είναι το πρώτο σόου την μπάντας από το 2015, όταν κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο άλμπουμ της επιστροφής τους με τίτλο «The Magic Whip». Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022.

Οι Blur είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της δεκαετίας του 1990, ενώ ήταν γνωστή και η «βεντέτα» με το συγκρότημα Oasis, σχετικά με τις θέσεις τους στα τσαρτς το 1995, κάτι που έμεινε στην ιστορία με τον όρο «Battle of Britpop».

Όπως αναφέρει δημοσίεμα του NME, ο 54χρονος frontman της μπάντας Ντέιμον Άλμπαρν (Damon Albarn) είπε για την επανένωση των Blur: «Λατρεύουμε να παίζουμε αυτά τα κομμάτια και σκεφτήκαμε ότι ήρθε η στιγμή να το ξανακάνουμε».

Ο κιθαρίστας Graham Coxon συμφώνησε: «Αδημονώ να παίξω με τα αδέλφια μου τους Blur και να ξανα-επισκεφθούμε όλα αυτά τα φοβερά τραγούδια. Οι εμφανίσεις των Blur μπροστά στο κοινό είναι πάντα καταπληκτικές για μένα».

Ο μπασίστας Alex James είπε: «Πάντα γίνεται κάτι ιδιαίτερο όταν οι τέσσερίς μας μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο. Και είναι ωραίο να σκεφτόμαστε ότι αυτό το δωμάτιο στις 8 Ιουλίου θα είναι το Wembley».

Ο ντράμερ Dave Rowntree πρόσθεσε: «Μετά το χάος των τελευταίων χρόνων, είναι φοβερό να ξαναβγούμε εκεί έξω να παίξουμε μαζί μια καλοκαιρινή μέρα στο Λονδίνο. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί».

Τα μέλη των Blur επανενώθηκαν τον Μάρτιο του 2019 στο πλαίσιο μίας και μοναδικής ζωντανής εμφάνισης του Albarn για τις ανάγκες της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας Africa Express.