Από τότε που ο Barack Obama και η Πρώτη κυρία Michelle Obama έφυγαν από τον Λευκό Οίκο το 2017, το ζευγάρι άρχισε να δραστηριοποιείται στο Χόλιγουντ δημιουργώντας μια σειρά από έργα.

Η επόμενη εκτελεστική προσπάθεια παραγωγής του ζευγαριού είναι το ”Leave The World Behind”.

Στην ταινία που βγαίνει τον Δεκέμβριο πρωταγωνιστούν οι Julia Roberts, Ethan Hawke and Mahershala Ali, και διευθύνεται από τον δημιουργό του Mr. Robot, Sam Esmail. Ο σκηνοθέτης μίλησε πρόσφατα για σημειώσεις που έδωσε ο Obama κατά τη διάρκεια της παραγωγής και η οπτική γωνία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για το θέμα της ταινίας ακούγεται καθηλωτική.

Το Leave The World Behind είναι μεταξύ των πολλών επερχόμενων διασκευών βιβλίων που ανυπομονούμε για αυτό το φθινόπωρο.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Rumaan Alam, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ για δύο οικογένειες που είναι ξένες μεταξύ τους και μπλέκονται σε ένα αποκαλυπτικό γεγονός στο ίδιο πολυτελές σπίτι. Μιλώντας στο Vanity Fair, ο Sam Esmail θυμήθηκε τις σημειώσεις που έλαβε από τον Πρόεδρο Barack Obama.

«Στα αρχικά προσχέδια του σεναρίου, σίγουρα ώθησα τα πράγματα πολύ πιο μακριά από ό,τι ήταν στην ταινία και ο Πρόεδρος Obama, έχοντας την εμπειρία που έχει, μπόρεσε να με γειώσει λίγο στο πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα στην πραγματικότητα.

Γράφω αυτό που πιστεύω ότι είναι μυθοπλασία, ως επί το πλείστον, προσπαθώ να το κρατήσω όσο το δυνατόν πιο πιστό στη ζωή, αλλά υπερβάλλω και δραματοποιώ.

Και το να ακούω έναν πρώην πρόεδρο να λέει ότι ξεφεύγεις από μερικές λεπτομέρειες… Νόμιζα ότι το είχα χάσει! Το ότι είπε κάτι τέτοιο με τρόμαξε».

Ο Obama ήταν τόσο θαυμαστής του μυθιστορήματος του Alam του 2020 που τοποθέτησε το βιβλίο σε μια από τις διάσημες καλοκαιρινές λίστες ανάγνωσης προτού γίνει παραγωγός στην κινηματογραφική μεταφορά.

Αν και δεν αντιμετώπισε παρόμοιο είδος κατάστασης έκτακτης ανάγκης σαν και αυτό που εμφανίζεται στο βιβλίο, έχει σίγουρα ένα μακρύ βιογραφικό για τη διαχείριση κρίσεων και το έφερε στην παραγωγική προσπάθεια μέσω της εταιρείας Higher Ground Productions του ίδιου και της Michelle Obama.

Ο Esmail συνέχισε με αυτά τα λόγια:

«Είχε πολλές σημειώσεις για τους χαρακτήρες και την ενσυναίσθηση που θα είχαμε για αυτούς. Πρέπει να πω ότι είναι μεγάλος λάτρης του κινηματογράφου και δεν έδινε απλώς σημειώσεις για πράγματα που προέρχονταν από το παρελθόν του.

Έδινε σημειώσεις ως θαυμαστής του βιβλίου και ήθελε να δει μια πολύ καλή ταινία.»

Πιο συγκεκριμένα, το Leave The World Behind ακολουθεί τη Julia Roberts και τον Ethan Hawke ως ένα πλούσιο ζευγάρι που διώχνει ένα απομακρυσμένο πολυτελές Airbnb στο Λονγκ Άιλαντ για διακοπές μακριά από το σπίτι τους στο Μπρούκλιν μαζί με τα έφηβα παιδιά τους.

Ωστόσο, ο ειδυλλιακός χρόνος τους αναστατώνεται όταν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι μαύρων εμφανίζεται ένα βράδυ που αυτοπροσδιορίζεται ως οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που έχουν εγκαταλείψει την πόλη μετά από ένα μπλακ άουτ για να βρουν καταφύγιο. Η μοναδική κατάσταση δοκιμάζει την εμπιστοσύνη και των δύο ζευγαριών.

Θα μπορούσε το Leave The World Behind να γίνει η νέα σπουδαία επιτυχία της Julia Roberts;

Θα το μάθουμε μόλις η ταινία βρει το πρώτο της κοινό.

Το οικογενειακό δράμα πρόκειται να κάνει για πρώτη φορά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο AFI Fest στις 25 Οκτωβρίου πριν από τις ημερομηνίες κυκλοφορίας της ταινίας του Netflix του 2023 στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Barack Obama και η Πρώτη κυρία Michelle Obama είναι επίσης οι εκτελεστικοί παραγωγοί πίσω από μια επερχόμενη βιογραφική ταινία για τον ακτιβιστή των ομοφυλοφίλων για τα πολιτικά δικαιώματα Bayard Rustin, Rustin, η οποία θα φτάσει σε επιλεγμένους κινηματογράφους στις 3 Νοεμβρίου πριν φτάσει στους συνδρομητές του Netflix στις 17 Νοεμβρίου.

 

 

Πηγή: Cinema Blend