Ο Fede Alvarez, γνωστός σκηνοθέτης ταινιών τρόμου (Evil Dead, Don’t Breathe) με φανατικό κοινό, έχει αναλάβει  το “Alien: Romulus”, ταινία που αποτέλει μέρος του σημαντικού franchise “Alien” που ξεκίνησε με τη ομότιτλη ταινία του Ridley Scott το 1979 και εδραιώθηκε με το “Aliens” του James Cameron το 1986.

Ως σκηνοθέτης αυτής του 7ου μέρους του έπους τρόμου επιστημονικής φαντασίας, ο Alvarez στοχεύει να εισαγάγει στοιχεία εξίσου εντυπωσιακά με εκείνα που καθήλωσαν το κοινό στο παρελθόν, έχοντας πλήρη επίγνωση των υψηλών προσδοκιών ενός παθιασμένου και απαιτητικού πιστού κοινού του franchise.

Σε συνέντευξή του στο THR, ο Alvarez εξήγησε: «Ο κόσμος θέλει το ίδιο πράγμα αλλά διαφορετικό. Αν οι “Alien” ήταν συγκρότημα, θέλουμε αυτή να είναι η συναυλία όπου θα παίξουν όλες τις επιτυχίες και μερικά καινούργια τους τραγούδια. Αυτή είναι η προσέγγισή μας – εξασφαλίζουμε ότι θα παίξουμε όλες αυτές τις επιτυχίες και ακόμα περισσότερα».

Το “Alien: Romulus” περιλαμβάνει ένα καστ ανερχόμενων αστέρων, όπως η Cailee Spaeny (Civil War, Priscilla), ο Archie Renaux (Morbius, The Greatest Beer Run Ever) και η Isabela Merced (Madame Web, Rosaline). Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι David Jonsson, Spike Fearn και Aileen Wu. Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Alvarez έγραψε το σενάριο μαζί με τον Rodo Sayagues.

Η πλοκή του “Romulus” περιστρέφεται γύρω από μια ομάδα νεαρών εξερευνητών του διαστήματος -διαδραματίζεται μεταξύ των γεγονότων των ταινιών “Alien” και “Aliens”-, οι οποίοι επιχειρούν να μπουν σε έναν εγκαταλελειμμένο διαστημικό σταθμό, για να έρθουν αντιμέτωποι με τον τρόμο που παραμονεύει μέσα σε αυτόν. Οι φανατικοί του franchise αναμένεται να ενθουσιαστούν με την παρουσία xenomorphs και με τις αναφορές στις δύο αρχικές ταινίες.

Η 20th Century Studios πρόκειται να κυκλοφορήσει το “Alien: Romulus” στις 16 Αυγούστου.

Πηγή: The Playlist