Τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η συμμετοχή των αποδήμων μας ήταν ένα πρόσθετο ελπιδοφόρο μήνυμα. Ευχαριστώ όσους μας ανέδειξαν νικητές. Με τη ψήφο τους έδειξαν πως αναγνώρισαν όσα κάναμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμα, αυτό μας ζήτησαν με τρόπο εμφατικό και απόλυτο. Μας ζήτησαν να τρέξουμε πιο γρήγορα στον δρόμο των τολμηρών μεταρρυθμίσεων»

«Ευχαριστώ από καρδιάς τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ανέδειξαν την ΝΔ τον μεγάλο νικητή. Αναγνωρίζουν τα σημαντικά βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αποδεικνύεται ότι οι ψηφοφόροι ζήτησαν να κυβερνήσει η ΝΔ αυτοδύναμη και να τρέξουμε πιο γρήγορα στο δρόμο της προόδου», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Πηγή: Βασίλης Ρεμπάμπης/ Eurokinissi

«Ξέρω πόση δουλειά έχουμε μπροστά μας» πρόσθεσε και σημείωσε ότι από αύριοθα ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Έκανε λόγο για «πολιτικό σεισμό» αναφερόμενος στον αποψινό εκλογικό θρίαμβο της ΝΔ και επεσήμανε ότι οι Έλληνες πολίτες έδωσαν εντολή για έμπειρο χέρι στο τιμόνι της χώρας εγκρίνοντας την επιλογή του ιδίου και της ΝΔ για αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις συνταγματικές επιταγές αναφορικά με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, επαναλαμβάνοντας την πάγια άποψή του ότι η χώρα δεν μπορεί να εμπλακεί σε ατελέσφορα κομματικά παζάρια. Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ενωτικά, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε όλους όσοι δίστασαν να κάνουν αυτή τη φορά το βήμα και τόνισε με νόημα, πως με αυτοκριτική και την επιδίωξη για διαρκή βελτίωση θα βαδίσουμε προς την Ελλάδα του 2027.

«Απόψε κλείνει ένας κύκλος και ταυτόχρονα ανοίγει ένας άλλος τον οποίο και θα διανύσουμε μαζί» είπε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ