Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες είναι με γρίπη Α Η1Ν1, παρόλο που είχε εμβολιαστεί. Το πρόγραμμα της εβδομάδας το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνεδρίαση του υπουργικού και ταξίδι στις ΗΠΑ θα εξαρτηθεί από την πορεία της γρίπης.

Στην κατάσταση της υγείας του κ. Μητσοτάκη αναφέρθηκε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Όπως είπε ο ίδιος, ο κ. Μητσοτάκης διαγνώστηκε με Η1Ν1 και έχει υψηλό πυρετό, αν και είναι εμβολιασμένος κατά της γρίπης.

Σημείωσε μάλιστα ότι ανάλογα με την πορεία της υγείας του πρωθυπουργού ενδέχεται το υπουργικό συμβούλιο, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη 23/1, και στο οποίο θα έρθει και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, να αναβληθεί. «Αν δεν γίνει αύριο, θα γίνει μεθαύριο, παραμεθαύριο», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας. Η προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού για Πέμπτη-Παρασκευή στις ΗΠΑ θα κριθεί από τη πορεία της υγείας του.

Ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να παραπέμψει στις καλένδες το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Στόχος είναι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών να έχει ψηφιστεί στη Βουλή μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΣΚΑΪ