Η εφαρμογή Threads της Meta φαίνεται να έχει δύσκολο έργο αν πρόκειται να πάρει το στέμμα του microblogging από το Twitter, το οποίο επί του παρόντος μετονομάζεται σε X.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, δήλωσε πρόσφατα στους υπαλλήλους της Meta ότι παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στις αρχές Ιουλίου, όταν περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι ενεργοποίησαν έναν λογαριασμό Threads στις πρώτες πέντε ημέρες διαθεσιμότητάς του, περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς τους χρήστες έχουν σταματήσει να κάνουν check-in.

Η αποκάλυψη έγινε σε ένα τηλεφώνημα προς τους υπαλλήλους, σύμφωνα με το Reuters.

«Προφανώς, αν έχεις περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους να εγγραφούν, ιδανικά θα ήταν φοβερό αν όλοι τους ή έστω οι μισοί από αυτούς παρέμεναν», είπε ο Zuckerberg στην κλήση, προσθέτοντας: «Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί».

Ωστόσο, ο CEO της εταιρείας δεν φάνηκε να ενοχλείται ιδιαίτερα, περιγράφοντας την πτώση του αριθμού των χρηστών ως «φυσιολογική», λέγοντας ότι πιστεύει ότι η βάση χρηστών του Threads θα αυξηθεί καθώς η εφαρμογή θα προσθέτει νέα χαρακτηριστικά, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μια έκδοση για υπολογιστές και τη δυνατότητα αναζήτησης στο περιεχόμενο της πλατφόρμας.

Φωτ.: Nik / Unsplash

Το Threads βγήκε γρήγορα στην αγορά για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, υπήρξε μεγάλο hype γύρω από την εφαρμογή λίγο πριν από την κυκλοφορία της. Αυτό δημιούργησε ένα υψηλό επίπεδο προσδοκιών μεταξύ των χρηστών του Twitter, οι οποίοι ήταν δυσαρεστημένοι με τον τρόπο με τον οποίο ο Elon Musk αλλοιώνει την πλατφόρμα από τότε που εξαγόρασε την εταιρεία έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο του 2022.

Και δεύτερον, το Threads συνδέεται στενά με το Instagram -την άλλη εφαρμογή της Meta με πολύ περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες- καθιστώντας εύκολο για τους χρήστες να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό Threads, να αποκτήσουν followers και να βρουν άλλους λογαριασμούς για να ακολουθήσουν.

Το Threads είχε μια εντυπωσιακή ομοιότητα με το Twitter κατά την έναρξη λειτουργίας του, μάλιστα, ένας δικηγόρος που ενεργούσε για λογαριασμό της επιχείρησης του Musk απείλησε να μηνύσει τη Meta για τη δημιουργία ενός «αντιγραφικού προϊόντος». Αλλά στην αρχή, το Threads ήταν αρκετά ελλιπές, στερούμενο πολλών χαρακτηριστικών που θα περιμέναμε να δούμε σε μια microblogging εφαρμογή.

Έκτοτε, ωστόσο, η ομάδα ανάπτυξης του app εργάζεται πυρετωδώς για τη βελτίωση της χρηστικότητας του Threads. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, προστέθηκε μια ροή Following που δείχνει αναρτήσεις μόνο από άτομα που ακολουθούμε, προσφέροντας στους χρήστες μια άλλη επιλογή παράλληλα με την υπάρχουσα αλγοριθμική ροή.

Το Threads δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην Ευρώπη.

Πηγή: Digital Trends