Σάλος έχει προκληθεί στην Πάτρα με την υπόθεση revenge porn την οποία έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το pelop.gr, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη λίστας η οποία περιλαμβάνει συνολικά 141 φακέλους, και κάθε ένας αφορά και ένα κορίτσι από την Πάτρα. Μέσα στον φάκελο μπορεί κάποιος να δει βίντεο και φωτογραφίες του κοριτσιού από τις προσωπικές της στιγμές. Είτε όταν είναι μόνη σε κάποιο χώρο είτε και με κάποιον σύντροφο.

Δύο άντρες, κάτοικοι Αθηνών, έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία ως υπεύθυνοι για το μαζικό «revenge porn», που αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες γυναικών που είδαν να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο προσωπικές τους στιγμές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbomb, όλα ξεκίνησαν όταν πριν από έξι μήνες γυναίκα έκανε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ύπαρξη ροζ ιστοσελίδας που δημοσιεύει υλικό με προσωπικές στιγμές γυναικών (ανάμεσά τους ανήλικες). Ανάμεσα στους γυναίκες που διαπομπεύτηκαν ήταν και η ίδια.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε έρευνα, εντόπισε την επίμαχη ιστοσελίδα και εντόπισε 141 διαφορετικά αρχεία με ονόματα γυναικών. Στα αρχεία αυτά υπήρχαν τίτλοι με τα μικρά ονόματα των θυμάτων και δίπλα τον τόπο καταγωγής τους. Για παράδειγμα έγραφαν «Ι. Κατερίνη», «Π. Βέροια», «Λ. Πάτρα».

Σε μία περίπτωση ταυτοποιήθηκε το θύμα, το οποίο κατοικεί στην Πάτρα. Έτσι, η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Πατρών που άνοιξε δικογραφία για την υπόθεση. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που έπεσαν θύματα ήταν δεκάδες. Στην Πάτρα οι ταυτοποιημένες περιπτώσεις είναι έξι. Τα θύματα είναι ενήλικες γυναίκες που κατέθεσαν στην Αστυνομία.

Δύο γυναίκες μίλησαν χθες και περιέγραψαν το δράμα που βιώνουν: «Το σοκ που μπορεί να προκαλέσει σε μία γυναίκα δεν περιγράφεται. Είναι μικρή η πόλη, είναι ντροπιαστικό όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους γονείς μου! Όταν βρισκόμασταν (με πρώην σύντροφο), κάποιες φορές μου είχε ζητήσει να τραβήξουμε βίντεο και όταν του είπα να χωρίσουμε μετά από έναν μήνα δημοσιεύτηκαν τα βίντεο! Θα κινηθώ νομικά, δεν ξέρω αν έχει νόημα, γιατί και παλιότερα που είχα πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεν είχε γίνει κάτι. Θέλω να βρω μία λύση να σταματήσει ο διασυρμός που γίνεται».

Η δεύτερη κοπέλα είναι 24 ετών όπως είπε και είδε τα βίντεο στην εφαρμογή. Τα έδωσε πρώην σύντροφός της: «Του είχα εμπιστοσύνη και τα έστειλα. Τώρα τι θα πω στους γονείς μου που σίγουρα θα το μάθουν; Ντρέπομαι πάρα πολύ. Με ενημέρωσε για την ύπαρξη αυτού του υλικού ένας φίλος μου. Λέγοντάς μου ότι το είχε δει και ότι… ήμουν μέσα σε αυτό». Η κοπέλα όσο μιλούσε έκλαιγε συνεχώς. Δεν μπορούσε να μιλήσει, αφού στη σκέψη της βρισκόταν συνεχώς αυτό που είχε πάθει από τον πρώην της.

Μία τρίτη κοπέλα, η οποία είναι επιστήμονας και είχε στείλει κάποιες φωτογραφίες στον πρώην σύντροφό της, θα κινηθεί νομικά απέναντί του. Ήδη ανέθεσε την υπόθεση σε δικηγόρο.

Στο μεταξύ το συγκεκριμένο «cloud» κατέβηκε άρον άρον από το mega play. Όμως εκτιμάται ότι αρκετοί έχουν σώσει στο κινητό τους το αρχείο με τα εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες.

Να θυμίσουμε πως το υλικό διατίθεται μέσω της εφαρμογής “mega play” που χρησιμοποιείται για αποστολή μεγάλων σε όγκο αρχείων. Με αυτό τον τρόπο νεαροί άνδρες μπορούν εύκολα να έχουν στο κινητό τους το συγκεκριμένο αρχείο με τις 141 γυναίκες σε φακέλους, αρκεί να γνωρίζουν κάποιον που το έχει.

Η δυσκολία ως προς την νομική αντιμετώπιση του θέματος με τους 141 φακέλους, είναι ότι το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει «αναρτηθεί» στο διαδίκτυο αλλά κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό. Αρα η απόδειξη για το ποιος το μοιράζει, ποιος το χρησιμοποιεί και ποιοι έκαναν την βιντεοσκόπηση είναι δύσκολη.

Η αναστάτωση στον χώρο της νεολαίας της Πάτρας είναι μεγάλη. Ας μην ξεχνάμε πως στα βίντεο και τις φωτογραφίες έχουν συμμετοχή τουλάχιστον 200 άνδρες (προφανώς ηλικίας 18 έως 35) οι οποίοι είτε βιντεοσκοπούσαν χωρίς τη θέληση της παρτενέρ τους, είτε ελάμβαναν βίντεο και φωτογραφίες εν γνώσει της. Στη συνέχεια και προφανώς σε κάποια χρονική στιγμή που η σχέση είχε «τελειώσει», αναρτούσαν τον «φάκελο» με το γυμνό υλικό και το ονοματεπώνυμό της στο Mega play.

Κάποια από αυτά τα βίντεο είχαν σταλεί και μέσω messenger σε πολλούς παραλήπτες. Που σημαίνει ότι η διαπόμπευση κάποιων από τα 141 κορίτσια έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Αναμένεται φυσικά η παρέμβαση των Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών της Πάτρας ώστε να δοθεί «τέλος» στην απίστευτη περιπέτεια που ζουν δεκάδες κορίτσια στην πόλη.

Πηγή: pelop.gr