Με εντολή να ολοκληρωθεί τάχιστα η νέα έρευνα που θα αφορά τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλακη, της 3,5 ετών Μαλενας και της έξι μηνών Ίριδας, διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών για τον θάνατο της Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021, αλλά και της Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019, περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Έτσι, με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, θα μπουν στο «μικροσκόπιο» οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα, μέσα σε διάστημα 20 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στον θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχουν προκαλέσει, αφενός το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα -και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής/εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)»-, αφετέρου το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά τον θάνατο του.

Όσον αφορά στον θάνατο της Μαλένας προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Πηγή: ΕΡΤ/Άννα Βλαχοπαναγιώτη