Ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υποδέχτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, και 40 παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους από το Ουκρανικό Μορφωτικό και Πολιτιστικό Κέντρο Μπερεγίνια.

Τα παιδιά, τα οποία ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα από την εμπόλεμη Ουκρανία ως πρόσφυγες, ξεναγήθηκαν στο ΕΜΣΤ και παρακολούθησαν ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου.

Με αφορμή την επίσκεψη, ο υφυπουργός Πολιτισμού δήλωσε: «Επισκέψεις σαν αυτή είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για αυτά τα παιδιά».

«Προέκυψε από αίτημα της ίδιας της ουκρανικής κοινότητας στην Ελλάδα και αποτελεί μια πρώτη δράση πολιτισμού, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες. Ευχόμαστε όλοι να τελειώσει ο πόλεμος σύντομα και αυτά τα παιδιά να μπορέσουν με ασφάλεια να επιστρέψουν στις ζωές τους, στα σπίτια τους, στα σχολεία τους, με όσο το δυνατόν λιγότερα τραύματα από τη βιαιότητα του πολέμου και με την καλύτερη ανάμνηση από την παραμονή και την φιλοξενία στην χώρα μας. Σύντομα σκοπεύουμε να ανακοινώσουμε περαιτέρω ενέργειες στήριξης των Ουκρανών καλλιτεχνών και ανάδειξης του πολιτισμού της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ