Εκδικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό -μετά την πρώτη απορριπτική απόφαση- η παραμονή του 18χρονου, Σαϊντού Καμαρά, στη χώρα μας. Ο αριστούχος μαθητής θα έχει στο πλευρό του φίλους και καθηγητές από το Λύκειο, όπου φοιτά στον Άγιο Δημήτριο.

Χθες συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκος Μητσοτάκη, ο οποίος εξέφρασε προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση του παιδιού. Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας με την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία για να αρθεί, όπως αναφέρεται, η αδικία σε βάρος του Σαϊντού και εκατοντάδων Σαϊντού οι οποίοι ζουν στη χώρα. Όλος ο πολιτικός κόσμος αγκάλιασε τον Σαϊντού.

Στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική απόφαση έτσι ώστε να αλλάξει νομοθεσία στη συγκεκριμένη περίπτωση και προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός μετά την συνάντηση του με το παιδί.


Διαβάστε και: Άγιος Δημήτριος: Αριστούχος πρόσφυγας θα απελαθεί μετά την παρέλαση – Ξέσπασμα αλληλεγγύης σε δήμο και σχολείο


Ο κ. Νίκος Κακλαμάνος, διευθυντής στο σχολείο του Σαϊντού, μίλησε στην ΕΡΤ για την μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε για την ανάδειξη αυτής της υπόθεσης, τόσο από την πλευρά της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και ευρύτερα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου και του δήμου.

«Είτε με τα πόδια ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο Σαϊντού έρχεται στο σχολείο. Αυτό το παιδί από την πρώτη ώρα μάς εντυπωσίασε με τη διάθεσή του για μάθηση με τη διάθεσή του για ένταξη. Έχει αδράξει κάθε εκπαιδευτική ευκαιρία και όλη αυτή την περίοδο δίνει αλλά και εισπράττει αλληλεγγύη, ανθρωπιά και φιλία από τους συμμαθητές του» τόνισε ο κ. Κακλαμάνος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Θέμης Παπαδόπουλος, έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής όπου συγκεντρώθηκαν οι συμμαθητές του Σαϊντού και οι γονείς των παιδιών σε ένδειξης συμπαράστασης στον 18χρονο μαθητή, μίλησε στην ΕΡΤ.

«Σήμερα είμαστε εδώ οι συμμαθητές του και οι γονείς τους. Είμαστε όλοι μία αγκαλιά για τον συγκεκριμένο μαθητή. Είναι ένα παιδί το οποίο έφθασε στη χώρα μας πριν τρία χρόνια ασυνόδευτο και εντάχθηκε απόλυτα στην σχολική κοινότητα του πρώτου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου. Ένα παιδί το οποίο αγκαλιάστηκε από την πρώτη μέρα από τους συμμαθητές και τους γονείς τους. Έφυγε από την πατρίδα του με πολλά προβλήματα έχει ενταχθεί πλήρως στη σχολική κοινότητα και στην Κοινωνία του Αγ. Δημητρίου. Εδώ τώρα θεωρεί ότι είναι η πατρίδα του» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος