Για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει στη δίκη που ξεκινάει την Παρασκευή (7/4) για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς μίλησε στην ΕΡΤ ο Aλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

«Αύριο, στην έναρξη της δίκης θα αναδειχθούν ορθά τα γεγονότα. Είναι μία πράξη που έχει ομολογηθεί. Το μόνο που πρέπει να εξεταστεί στο δικαστήριο είναι τα γεγονότα εκείνης της νύχτας που τελέστηκε η άδικη πράξη από τον εντολέα μου και αν ήταν προσχεδιασμένο και προμελετημένο», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του συζυγοκτόνου της 20χρονης Καρολάιν.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Παπαϊωαννίδης, οι δικαστές θα πρέπει να αξιολογήσουν αν τα γεγονότα εκείνης της νύχτας (11 Μάϊου 2021) και μπορούν να δικαιολογήσουν τον ισχυρισμό «εν βρασμώ» που δηλώνει ο κατηγορούμενος.

«Θεωρούμε ως υπεράσπιση ότι ποτέ δεν ελέγχθηκαν αυτά από τη συγκεκριμένη μάρτυρα και στο επίπεδο του δικαστηρίου θα αξιολογηθούν», σχολίασε ο κ. Παπαϊωαννίδης σχετικά με τα όσα υποστήριξε η ψυχολόγος που παρακολουθούσε την άτυχη Καρολάιν.

Η ίδια στην κατάθεσή της είχε υποστηρίξει ότι η νεαρή μητέρα και σύζυγος προσπαθούσε να φύγει από την σχέση με τον 33χρονο πιλότο, στην οποία ασφυκτιούσε.

Ιατροδικαστική έκθεση: Αγωνιώδης ο θάνατος της Καρολάιν

Η ιατροδικαστής κατέθεσε τον Ιούνιο του 2021 «πως από τους παλμούς που καταγράφονται στο smartwatch, από 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021, η Καρολάιν φαίνεται ότι κοιμόταν, το ίδιο και στις 3: 58 ώρα. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Η ιατροδικαστής απέκλεισε την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασε, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας. Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο και σε καμία περίπτωση 2 ώρες. Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές.

Η γειτόνισσα της οποίας το σπίτι είναι μεσοτοιχία με αυτό του ζευγαριού, είπε ότι στις 4.20 άκουσε ένα θόρυβο σαν γκντουπ και μετά το κλάμα του σκύλου, όχι γαύγισμα, όπως τόνισε. «Μετά το κλάμα του σκύλου το μόνο που άκουσα ήταν κάποια βήματα στην σκάλα. Απ’ όσο κατάλαβα αυτά τα βήματα ήταν από έναν άνθρωπο και μου φάνηκε σαν να κατέβαινε τη σκάλα. Στην ερώτηση που μου κάνετε σας λέω πως δεν άκουσα καθόλου ούτε φωνές ούτε ουρλιαχτά από το σπίτι των παιδιών εκείνη τη νύχτα. Αν η Καρολάιν φώναζε θα το άκουγα σίγουρα κι αυτό αφού όπως σας είπα άκουγα τα νιαουρίσματα από τις γάτες πόσο μάλλον τη νύχτα που δεν ακούγονται γενικά θόρυβοι, σίγουρα θα άκουγα ουρλιαχτά».

Η μητέρα της Καρολάιν κατέθεσε ότι δεν είχε καταλάβει προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού: «Την έβλεπα κάθε μέρα πολύ χαρούμενη κι ευτυχισμένη και μου έλεγε ότι περνάει παρά πολύ καλά. Δεν μου έκανε ποτέ παράπονα ότι κουράζεται ή ότι έχει προβλήματα. Τι έγινε μέσα στο σπίτι δεν ξέρω ούτε θέλω να μάθω γιατί με πονάει πολύ. Δόξα τω Θεώ η Λυδία είναι καλά».

Η κατά δήλωσή της ψυχολόγος κατέθεσε πως τη βρήκαν μέσω σάιτ και την προτίμησαν λόγω της προηγούμενης ιδιότητας της ως μαία, δεδομένου ότι όταν πήγαν σε εκείνη είχαν ήδη την μπέμπα τους. «Η πρώτη μας επικοινωνία ήταν 14 Νοεμβρίου 2020 ενώ η πρώτη μας συνάντηση 17 Νοεμβρίου 2020».

Πήγαιναν και οι δύο, έπαιρναν και το μωρό μαζί. Έκαναν ατομικά ψυχοθεραπεία, πλην ορισμένων περιπτώσεων που χρειάστηκε να κάνουν μαζί. Σταμάτησαν τον περασμένο Φεβρουάριο. Είπαν ότι ήταν εντάξει και δεν χρειαζόντουσαν περαιτέρω βοήθεια.

Πηγή: ΕΡΤ, Ιατροδικαστική έκθεση: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά