Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 15χρονος ημεδαπός την ώρα που έκανε μπάνιο σε παραλία των Νέων Φλογητών Χαλκιδικής το μεσημέρι της Κυριακής.

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο 15χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από άλλους λουόμενους στη θάλασσα οι οποίοι τον ανέσυραν στην παραλία. Στο σημείο έφτασε ο γιατρός του χωριού και λίγο μετά το ΕΚΑΒ που του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες για την ανάνηψή του (ΚΑΡΠΑ), χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι πρώτες ενδείξεις από το Λιμενικό Σώμα είναι ότι ο ανήλικος πνίγηκε, όμως θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια.

Συγκλονισμένος από τον πνιγμό του 15χρονου αγοριού στην παραλία των Νέων Φλογητών είναι ο πρόεδρος της κοινότητας, Άγγελος Ιωαννίδης.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο ίδιος βρισκόταν σε μια κοντινή παραλία και ειδοποιήθηκε προκειμένου να σπεύσει με τον απινιδωτή που διαθέτει η κοινότητα προκειμένου να γίνει προσπάθεια ανάνηψης του παιδιού.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη ο 15χρονος «ήταν από την Σκύδρα» και βρέθηκε στην παραλία των Νέων Φλογητών μαζί με φίλους του «με εκδρομικό λεωφορείο που κάνει μονοήμερες εκδρομές»

«Το παιδί δεν ήταν με την οικογένεια του, ήταν με την παρέα του και είχε με εκδρομικό λεωφορείο μονοήμερη. Τα παιδιά έκαναν μπάνιο. Τώρα τι ακριβώς έγινε και πως έγινε δεν το ξέρω. Μάλλον ήπιε νερό και επήλθε ο πνιγμός. Κατεβάσαμε απινιδωτή, κάναμε προσπάθειες να το επαναφέρουμε το παιδί, αλλά απέβησαν όλες άκαρπες. Ήρθε και ασθενοφόρο. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα. Ήταν αργά. Δεν ανταποκρίθηκε καθόλου σε όλη τη διάρκεια που κάναμε ανάνηψη» είπε στη voria.gr ο κ. Ιωαννίδης.

Τόνισε ότι αμέσως μετά η σορός του 15χρονου μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Νέων Μουδανιών ενώ θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια.

Πηγή: voria.gr