Τα σχολεία κλείνουν σε λίγες μέρες για τον εορτασμό του Πάσχα, ξανανοίγουν κατόπιν, για να ξανακλείσουν σύντομα με αφορμή τις εκλογές.

Για το Πάσχα τα σχολεία θα κλείσουν από την Παρασκευή, 7 Απριλίου, πριν δηλαδή από το Σάββατο του Λαζάρου και θα ανοίξουν μετά την Κυριακή του Θωμά, στις 24 Απριλίου.

Οι σχολικές αίθουσες θα παραμείνουν ανοιχτές για λιγότερο από ένα μήνα και την Παρασκευή 19 Μαΐου τα σχολεία θα ξανακλείσουν για να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα ούτως ώστε να γίνει η κατάλληλα προετοιμασία του χώρου, ενώ θα παραμείνουν κλειστά και την επομένη των εκλογών, Δευτέρα 22 Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση, οι ημερομηνίες και οι διαδικασίες θα επιβεβαιωθούν και με απόφαση και σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Αλλά και μετά τις εκλογές τα σχολεία δεν θα παραμείνουν ανοιχτά για πολύ. Για τις καλοκαιρινές διακοπές έχει προγραμματιστεί να κλείσουν:

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023

Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023 ενώ οι εξετάσεις θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.

Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Ειδικά για την Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.