Σε 10.867, ανήλθαν οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης σε δικυκλιστές, σε σύνολο 34.180 ελέγχων που έγιναν στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2023) στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, έχοντας ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, πραγματοποιεί στοχευμένους ελέγχους προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ηχορύπανσης που προκαλείται από τις εξατμίσεις οχημάτων και να περιορίσει τις παραβατικές οδηγικές συμπεριφορές.

Οπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση, από το σύνολο των βεβαιωμένων παραβάσεων, οι 1.288 αφορούσαν σε έλλειψη αποτελεσματικού σιγαστήρα (εξάτμιση) κατάλληλη για μείωση θορύβου κινητήρα, καθώς επίσης και σε θόρυβο εξάτμισης πέραν του επιτρεπόμενου ορίου και οι 1.343 σε μη χρήση προστατευτικού κράνους. Σε 131 ανήλθαν οι βεβαιωμένες παραβάσεις σε επικίνδυνη οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή και οι 8.105 ήταν λοιπές και αφορούσαν την μη συμμόρφωση με τις επιταγές του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ όπως υπογραμμίζεται από την τροχαία, παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.