Παραιτήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης από δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί προς το πρόσωπο του (σ.σ.: Η ορκωμοσία του μαζί με τους άλλους αιρετούς είχε αναβληθεί λόγω αντιδράσεων και είχε ορκιστεί μόνος του δυο ημέρες αργότερα από τους υπόλοιπους), αλλά και για να μην χαθεί η έδρα για την παράταξη του, αφού ο ίδιος έχει τεθεί σε αργία λόγω της καταδίκης του ως μέλος της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χ.Α. Για νίκη του αντιφασιστικού κινήματος κάνει λόγο η ΚΕΕΡΦΑ που ζητά από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αθήνας, Χάρη Δούκα, την ανέγερση μνημείου στον τόπο που δολοφονήθηκε από τους ναζί χρυσαυγίτες ο Σαχζάτ Λουκμάν.

Την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας υπέβαλε ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Η. Κασιδιάρης είχε τεθεί σε αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, και είχε προαναγγείλει ότι προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης.

Ωστόσο αναγκάστηκε να παραιτηθεί, προκειμένου να αναπληρωθεί η θέση του από τον επιλαχόντα της δικής του παράταξης, η οποία σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έπαιρνε την έδρα.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είχε ορκιστεί μαζί με το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο μήνα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, λόγω της αντιφασιστικής διαμαρτυρίας εναντίον του, αλλά σε επόμενο χρόνο.

Κωνσταντίνου: Άτακτη φυγή

«Η παραίτηση του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας είναι άτακτη φυγή απέναντι στην απαίτηση του αντιφασιστικού κινήματος να βρεθεί εκτός δημοτικού συμβουλίου και να παραμείνει στη θέση που του αξίζει δηλαδή στη φυλακή. Είχε προηγηθεί η αποτυχία του Κασιδιάρη να βρεθεί στην Δημοτική Αγορά της Αθήνας για να μετατρέψει την ορκωμοσία των δημοτικών συμβούλων σε ναζιστική φιέστα των ορφανών της Χρυσής Αυγής και βρέθηκε με τις χειροπέδες στα χέρια να ορκίζεται την επόμενη μέρα. Η κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος με την ΚΕΕΡΦΑ μπροστά ήταν αυτή που ανάγκασε τις αρχές να αποσύρουν την άδεια που του είχαν παραχωρήσει για την μέρα της ορκωμοσίας» αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστης ΚΕΕΡΦΑ, πρ. δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Όμως και οι λεονταρισμοί του περί προσφυγής στη δικαιοσύνη για να ακυρωθεί η αργία που του επιβλήθηκε πήγαν στα σκουπίδια όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα Κώστας Παπαδάκης.

«Χρειάζεται να ολοκληρωθεί η απομόνωση των ναζί του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και γι’ αυτό η δημοτική αρχή του Χάρη Δούκα χρειάζεται να συνεχίσει αταλάντευτα πάνω στις κατακτήσεις του αντιφασιστικού κινήματος και της δημοκρατικής πλειοψηφίας. Συμβολική κίνηση είναι η αποδοχή της πρότασης Κ. Παπαδάκη για ανέγερση μνημείου στα Πετράλωνα στην μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν», σημειώνει ο Π. Κωνσταντίνου εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ.

Ηλίας Κασιδιάρης

Καταδίκη όπως στο νεοναζί Μπρέιβικ

Και συνεχίζει: «Είναι ώρα να κλιμακώσουμε τη δράση για να μην αξιοποιήσουν την ευνοϊκή αντιμετώπιση από το σύστημα και να βγουν από τις φυλακές πριν ολοκληρωθεί η δίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων στο Εφετείο. και τιμωρηθούν με μεγαλύτερες ποινές. Απαιτούμε να έχουν την τύχη του νορβηγού νεοναζί μακελλάρη της νεολαίας Αντρες Μπρέϊβικ που οι αρχές της χώρας τον κράτησαν στην φυλακή ως αμετανόητο ναζί δολοφόνο με την λήξη της έκτισης της ποινής του. Οι καταδικασμένοι νεοναζί δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζατ Λουκμάν είναι εξ ίσου αμετανόητοι και χρειάζεται να έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Δεν θα αφήσουμε τον κάθε Κασιδιάρη να σουλατσάρει ξανά με τάγματα εφόδου στις γειτονιές παριστάνοντας τον πολιτικό που κάνει εκστρατεία για τις ευρωεκλογές.

Αλλά πάνω απ’ όλα χρειάζεται να συνεχίσουμε, την σύγκρουση με την κυβέρνηση της ΝΔ που στρώνει το δρόμο στους φασίστες, την ρατσιστική πολιτική που δολοφόνησε 600 πρόσφυγες πνίγοντας τους στη Πύλο, την πολιτική που στηρίζει το Νετανιάχου δολοφονώντας δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους στη Γάζα, την πολιτική της καταστολής και των ιδιωτικοποιήσεων στα ΑΕΙ και τα νοσοκομεία που επιχειρεί να τα ξεπουλήσει όλα στους μεγαλοκαρχαρίες.

Η πρώτη απάντηση μας είναι η μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική κινητοποίηση την Τετάρτη 17/1 6.30μμ στη Πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα στη μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκε 11 χρόνια από χρυσαυγίτες. Και να οργανώσουμε δυναμικά το μεγάλο συλλαλητήριο στις 16 η για να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες που επιχειρεί να αξιοποιήσει τις ευρωεκλογές για να δημαγωγήσει ασύστολα και να στρέψει στην δυσαρέσκεια από την χρεοκοπία του συστήματος στην απόγνωση και το μίσος κατά των μεταναστών.

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική συγκέντρωση, Τετάρτη 17 Γενάρη 6.30′ μ.μ. πλατεία Μερκούρη».