Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στην αστυνομία, όταν γύρω στις 10:20 το πρωί, ενημερώθηκε ότι ένοπλος άνδρας έχει μπει σε κτίριο ναυτιλιακής εταιρίας στη Γλυφάδα.

Ο τραγικός απολογισμός είναι τέσσερις νεκροί, μεταξύ των οποίων και ο δράστης που αυτοπυροβολήθηκε αφού σκότωσε τα «αφεντικά», όπως είπε ο ίδιος σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων.

Οι σφαίρες χτύπησαν την 77χρονη ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας Μαρία Καρνέση, τον 80χρονο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αντώνη Βλασάκη, που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, αλλά και ένας 75χρονος καπετάνιος, που εργαζόταν το τελευταίο διάστημα στο λογιστήριο.

Αυτή είναι η καραμπίνα με την οποία τους σκότωσε:

Γλυφάδα

«Θα τους σκοτώσω γιατί τόλμησαν να με βγάλουν από το σπίτι μου»

Αυτά ήταν τα λόγια που φώναζε ο 76χρονος όταν μπούκαρε στην εταιρία. Μάλιστα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον φύλακα στην πύλη είπε ότι ήρθε για να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες.

Ο «Άρης» -όπως τον αποκαλούσαν – εργαζόταν επί 36 συναπτά έτη στην εταιρία και ήταν γνωστός σχεδόν σε όλους τους υπαλλήλους.

Τα τελευταία χρόνια ήταν ο επιστάτης των σπιτιών και παράλληλα φρόντιζε τη γιαγιά της οικογένειας στην ίδια περιοχή. Όταν του γνωστοποιήθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί δεν αποδέχτηκε την απόφαση των εφοπλιστών. Προσπάθησε να μεταπείσει την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρίας Μαρία Καρνέση αλλά μάταια. Κανένας, ωστόσο, δεν μπορούσε να φανταστεί τη δολοφονική του αντίδραση. Ότι δηλαδή ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τους εργοδότες του εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημά του να παραμείνει στην εταιρία και στο σπίτι που του είχαν δώσει.

Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν μεταξύ άλλων εάν ένας από τους λόγους χάρη στους οποίους πύκνωσαν τα σύννεφα στις σχέσεις του Αιγύπτιου επιστάτη με την οικογένεια αφορά στη δικαστική διαμάχη μεταξύ του 85χρονου εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση και των δύο αδελφών του, της 79χρονης Δέσποινας και της 77χρονης Μαρίας, για οικονομική διαφορά ύψους 325 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: iEidiseis