Σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση παραμένουν οι φοιτητές κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους. Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν φοιτητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους όσο πλησιάζει η ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 14.00.

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την συγκέντρωση και την πορεία ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 15/2 από φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην ΔΕΘ με κάδους που τους έβαλαν φωτιά και μετά απέναντι από το Γεννηματάς. Εξελίχθηκαν στη Φιλοσοφική Σχολή και την πλατεία χημείου. Ειδικότερα, κουκουλοφόροι βγήκαν από την πορεία και πέταξαν πέτρες προς αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν στην οδό Αγγελάκη ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιές σε κάδο στην οδό Εγνατία. Ακολούθως, ενσωματώθηκαν ξανά στην πορεία, με το κλίμα να συνεχίζει να είναι τεταμένο γύρω από το ΑΠΘ. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην Πλατεία Χημείου με την αστυνομία να απαντά με χρήση χημικών.