Στους 8 ανήλθαν οι νεκροί από το ναυάγιο ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε περίπου 95 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων. Χθες έγινε η ανάσυρση έξι άψυχων σωμάτων ενώ η έρευνα ξεκίνησε εκ νέου σήμερα το πρωί και επεκτάθηκε ανοιχτά της ακτής.

Έως το μεσημέρι είχαν ανασυρθεί άλλοι δύο άψυχα σώματα αγνοουμένων από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ενώ στο σημείο επιχειρούν δύο πλωτά του λιμενικού σώματος και ένα περιπολικό όχημα από ξηράς.

Την Παρασκευή ένας άνδρας που έφτασε στο νησί από τη Γερμανία αναγνώρισε ότι μία από τις σορούς ανήκει στον αδερφό του. Όπως είπε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, οι στιγμές είναι απόλυτα οδυνηρές για τους συγγενείς των αγνοουμένων που παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της έρευνας.

Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί, κατά την επικρατέστερη εκδοχή, στον εισαγγελέα Πειραιά ο φερόμενος ως διακινητής. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει ομολογήσει και μάλιστα χαρακτηρίζεται συνεργάσιμος με τις Αρχές. Ο δεύτερος διακινητής που εκτιμάται ότι επέβαινε στο μοιραίο ιστιοφόρο είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους.

Έως τώρα έχουν διασωθεί ογδόντα άτομα (55 άνδρες, 7 γυναίκες, 17 αγόρια, 1 κορίτσι).

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ