Στον Υμηττό, στην περιοχή της Αργυρούπολης, φυτεύτηκαν την περασμένη Κυριακή 10 Απριλίου οι πρώτες ρίζες για τη δημιουργία του «Δάσους Ποντιακού Ελληνισμού», σε μια τελετή ιστορικής σημασίας που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκατοντάδων δημοτών κάθε ηλικίας και υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας.


Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, αναδασώθηκε ένα τμήμα του Υμηττού που είχε καεί στη μεγάλη πυρκαγιά του 2015 και, στη μνήμη των 353 χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της γενοκτονίας, φυτεύτηκαν 353 δέντρα που υιοθετήθηκαν από οικογένειες της πόλης.

Η δράση διοργανώθηκε από την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), το Σώμα Εθελοντών του Δήμου, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης Ελληνικού-Αργυρούπολης και την εθελοντική ομάδα Let’s do it Greece.

«Ήμασταν όλοι εκεί για να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με το παρελθόν, να δυναμώσουμε το παρόν μας και να δημιουργήσουμε στα παιδιά μας τα εχέγγυα για ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης Ηλίας Ιορδανίδης χαρακτήρισε την εκδήλωση ξεχωριστή και συγκινητική, τονίζοντας το μεγάλο γεγονός που είναι η δημιουργία του Δάσους Ποντιακού Ελληνισμού στον Υμηττό.