Κύμα διαμαρτυριών κατά της απόφασης για αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, σε παραστάσεις  σε όλη την χώρα  Σε Καλαμάτα, Ναύπλιο, μικρή Επίδαυρο, Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις με πανό και διάβασμα της ανακοίνωσης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.


Χθες Παρασκευή έκανε πρεμιέρα το θεατρικό έργο «Η Ανατολή», και συγχρόνως ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες επί σκηνής. Ο ηθοποιός Μιχάλης Τιτόπουλος, εκπροσωπώντας όλους τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης, διάβασε την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για την απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο ηθοποιός καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

«Θέλουμε η ελευθερία να αφαιρείται από αυτόν που αμετανόητα βιάζει τα παιδιά μας»

Σε παρέμβαση προέβησαν και οι ηθοποιοί της παράστασης «Ρίζες από βαμβάκι» που ανέβηκε χθες Παρασκευή στη Μικρή Επίδαυρο, στο πλαίσιο τους Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το κείμενο παρέμβασης διάβασε ο Χάρης Τζωρτζάκης.

Αποχώρησαν   Μενδώνη-Γιατρομανωλάκης φοβούμενοι τις στην Καλαμάτα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είχε και αυτό  χθες πρεμιέρα, όμως αυτή δεν φαίνεται να πήγε όπως θα το επιθυμούσε η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης «Triptych: The Missing Door, The Lost Room, The Hidden Floor» της ομάδας «Peeping Tom» από το Βέλγιο, αναρτήθηκε πανό διαμαρτυρίας για την προκλητική αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παρότι καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για δύο βιασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Λίνα Μενδώνη και ο Νίκος Γιατρομανωλάκης αποχώρησαν από την έναρξη της παράστασης.

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, σχολίασε ο Αλέξης Χαρίτσης την αποχώρησε της Λίνας Μενδώνη. «Μάλλον, μετά και τις τελευταίες νοσηρές εξελίξεις, δεν θα ένιωθε και πολύ άνετα μεταξύ των εκατοντάδων θεατών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτησή του

«Εκπληκτική έναρξη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας απόψε με την συγκλονιστική παράσταση Triptych της βελγικής ομάδας PEEPING TOM.

Η κ. Μενδώνη παρότι βρισκόταν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, επέλεξε να αποχωρήσει ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης. Μάλλον, μετά και τις τελευταίες νοσηρές εξελίξεις, δεν θα ένιωθε και πολύ άνετα μεταξύ των εκατοντάδων θεατών.

Με το πανό που σήκωσαν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες στο τέλος της παράστασης και που προφανώς αποθεώθηκαν από το κοινό, δικαίωσαν την απόφαση της…».