Τα δέντρα που φύτεψαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες Ουκρανοί πρόσφυγες και κάτοικοι του Μονοπήγαδου του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης στο «Δάσος των Προσφύγων» της περιοχής, θέλοντας να στείλουν από κοινού ένα μήνυμα ειρήνης, κατέστρεψαν άγνωστοι δράστες τις τελευταίες ώρες.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοπήγαδου, Παναγιώτης Μπατατόλης, αντιλήφθηκε το περιστατικό όταν πήγε το πρωί στο «Δάσος των Προσφύγων» για βόλτα προκειμένου να δει τα δέντρα που φυτεύτηκαν σε εθελοντική αναδάσωση.

«Περίπου 20 – 25 δέντρα, από τα συνολικά 300 που φυτεύτηκαν στις 20 Μαρτίου, τα είχαν ξεριζώσει άγνωστοι και τα πέταξαν παραδίπλα. Μας φάνηκε πολύ περίεργο και θα προχωρήσουμε σε καταγγελία, ίσως βάλουμε και κάμερα, ενώ θα τα αντικαταστήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπατατόλης.

Στο Μονοπήγαδο, από την έναρξη του πολέμου φιλοξενούνται οικογένειες προσφύγων από την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, στο χωριό μένουν 23 πρόσφυγες, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται άλλοι πέντε, δύο μητέρες με τα παιδιά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ