Για το στίγμα που άφησε στην ψυχή της η σεξουαλική κακοποίηση στα 21 της χρόνια, μίλησε στην ΕΡΤ και στη Βαλέρια Δολαψάκη, η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου που κατέθεσε μήνυση εναντίον γνωστού σκηνοθέτη, για βιασμό.

Όπως δήλωσε, πήρε θάρρος από το ελληνικό #MeToo αλλά και από την ανάγκη της να προστατεύσει τα νέα παιδιά. Η 33χρονη κατήγγειλε δημόσια τον σκηνοθέτη χωρίς να τον κατονομάζει, ωστόσο ο ίδιος με ανάρτηση του στο Facebook αποκάλυψε πως η καταγγελία αφορά τον ίδιο, κάνει λόγω για μία προσπάθεια συκοφαντίας και ανακοινώνει την παραίτηση του.

Η δημόσια καταγγελία της Έλενας Αθανασοπούλου για τον φερόμενο βιασμό που υπέστη το 2010 όπως φαίνεται οδήγησε στην προσωρινή παραίτηση του γνωστού σκηνοθέτη από την τηλεοπτική σειρά την οποία σκηνοθετεί. Ο σκηνοθέτης αρνείται το γεγονός, κάνει λόγο για ψεύδη και για μία απόπειρα συκοφάντησης με σκοπό να πληγεί η επαγγελματική και προσωπική του ζωή.

Όσον αφορά την σχέση του με την 33χρονη μιλάει για περιστασιακή γνωριμία πριν από 12 χρόνια και αναφέρει ότι δέχεται εδώ και καιρό απειλές από την κοπέλα ότι θα τον καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο λόγος που αποφάσισε από μόνος του να προχωρήσει στην ανάρτηση είναι όπως λέει η δημοσιοποίηση και η έκταση που πήρε η καταγγελία, η οποία επί της ουσίας τον φωτογράφιζε ακόμη και αν δεν αναφερόταν το όνομα του. Διαμηνύει ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη για να προστατεύσει το όνομα του και σε αυτό το διάστημα θα επέχει από την εργασία του για να προστατεύσει τους συνεργάτες του.

Πηγή: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη