Δικογραφία εναντίον δύο αντρών, που φέρονται να θανάτωσαν με φόλες δύο σκύλους στο Τομπρούκ Ηρακλείου σχηματίζει η αστυνομία Χερσονήσου.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον ιδιοκτήτη ενός γερμανικού ποιμενικού, του «Μπλε», αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αλλά και από μια γυναίκα που βρήκε νεκρό και τον δικό της σκύλο στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταγγέλλων έχει στη διάθεσή του βίντεο που δείχνει έναν άντρα να ρίχνει το δηλητηριασμένο δόλωμα στο σημείο από όπου την επόμενη μέρα πέρασε ο ίδιος με τον σκύλο του και δηλητηριάστηκε.

Χθες, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της θυροφυλακής εντόπισε μεγάλα κομμάτια κρέατος με ισχυρή φόλα, από από την οποία θανατώθηκαν τα δύο σκυλιά.

Η αστυνομία ταυτοποίησε με βάση το βίντεο δύο άντρες, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου ωστόσο θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη για κακουργηματικές πράξεις.

Ο άντρας που φαίνεται να οδηγεί δίκυκλο και να σταματάει στο επίμαχο σημείο αρνείται ότι έριξε το δηλητηριασμένο κρέας, κάτι που διαψεύδει το βίντεο. Το δεύτερο άτομο κατηγορείται για συνέργεια.

Πηγή: ΕΡΤ