Στις λαμπρές ακτές της Πάρου, οι θρύλοι ζωντανεύουν. Με έναν μαγικό χορό φωτός και σκιών, η Πάρος αναδεικνύεται ως μία από τις τρεις πιο εκλεπτυσμένες αγκαλιές του καλοκαιριού παγκοσμίως, κατά το αναγνωρισμένο περιοδικό Forbes.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, «ενώ η Πάρος είναι αυτήν τη στιγμή μία πιο ήρεμη εναλλακτική από τα υπερτουριστικά νησιά της Ελλάδας, αναπτύσσεται ραγδαία και γίνεται όλο και πιο διάσημη. Έχει συμπεριληφθεί στα “24 καλύτερα μέρη για διακοπές το 2024” του Condé Nast Traveller και διασημότητες όπως ο Τομ Χανκς και ο Τζεφ Μπέζος έχουν εντοπιστεί να απολαμβάνουν τα παρθένα νερά και τα ειδυλλιακά τοπία του».

«Η δημοτικότητά της δεν δείχνει σημάδια εξασθένισης και αν οι ταξιδιωτικές τάσεις του περασμένου έτους αποτελούν ένδειξη, η Ελλάδα θα είναι και φέτος πολυσύχναστη το καλοκαίρι. Πέρυσι το καλοκαίρι, οι πιο δημοφιλείς περιοχές της Ελλάδας ήταν, σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, υπερπλήρεις», αναφέρει σε άλλο σημείο.

«Η Ακρόπολη κατακλύστηκε από τόσους πολλούς επισκέπτες που οι αρμόδιοι αναγκάστηκαν να περιορίσουν τον αριθμό των ημερήσιων επισκεπτών σε 20.000. Τεράστιες ουρές για φωτογραφίες σχηματίστηκαν σε εμβληματικά σημεία της Μυκόνου και της Σαντορίνης», επισημαίνει επίσης το Forbes.

Φωτ.: Δέσποινα Γαλάνη / Unsplash

«Αντί να παλέψουν με τα πλήθη, όσοι επιθυμούν μια δόση χαλάρωσης εμπνευσμένης από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να αναζητήσουν την Πάρο, μια εναλλακτική λύση χαμηλών τόνων σε σχέση με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη», συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.

«Πρόκειται για ένα κυκλαδίτικο νησί, όπως ακριβώς και τα δύο άλλα πιο διάσημα, οπότε η γοητεία του είναι η ίδια. Διαθέτει ασβεστωμένα κτίρια ντυμένα με μπουκαμβίλιες και όμορφες παραλίες στο Αιγαίο Πέλαγος, καθώς και μια ελκυστική ποικιλία από εστιατόρια, ξενοδοχεία και μέρη για ψώνια», εξηγεί σε άλλο σημείο το περιοδικό.

«Η εξερεύνηση με σκάφος, η επίσκεψη στην Αντίπαρο (το μικροσκοπικό αδελφό νησί της) για γαλήνιες, παρθένες παραλίες, η απόλαυση τοπικών πιάτων με θαλασσινά και η επίσκεψη σε αρχαία ερείπια είναι μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ», συμπληρώνει το δημοσίευμα.