Την ενίσχυση του Make – A – Wish (Κάνε μια ευχή Ελλάδος) για να συνεχίσει το σημαντικό έργο του ήταν η τελευταία επιθυμία της Ραφαέλας Πιτσικάλη που στα 21 της νικήθηκε από μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Σε ανακοίνωση της η οικογένεια Πιτσικάλη, οι γονείς και τα αδέρφια της, ζητούν να εκπληρωθεί η επιθυμία της 21χρονης Ραφαέλας. Αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές με σκοπό να εκπληρωθούν οι ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

«Η Ραφαέλα πέρασε για πάντα στο φως. Νίκησε. Γιατί θα είναι πάντα εδώ μαζί σας. Μαζί ΜΑΣ», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι συγγενείς της 21χρονης.

Η ανακοίνωση της οικογένειας της Ραφαέλας:

«Η Ραφαέλα ήξερε να μάχεται, να χαμογελά και να ονειρεύεται. Ήξερε, επίσης, να δίνει δύναμη σε άλλα παιδιά και νέους που αγωνίζονται απέναντι σε σκληρές και άνισες μάχες.

“Μπόρα είναι, θα περάσει”, έλεγε. Και πέρασε. Η Ραφαέλα πέρασε για πάντα στο φως. Νίκησε. Γιατί θα είναι πάντα εδώ μαζί σας. Μαζί ΜΑΣ.

Εμείς, οι γονείς και τα αδέρφια της, θα ακολουθήσουμε όλες τις επιθυμίες της όπως φρόντισε με λεπτομέρεια να μας τις περιγράψει.

Η Ραφαέλα θέλει να συνεχίσει να στηρίζει το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Η εκπλήρωση της ευχής της ήταν ένα ουράνιο τόξο μέσα στην καταιγίδα της.

Αντί στεφάνων, παρακαλεί να γίνουν δωρεές με σκοπό την εκπλήρωση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Αντιπροσωπεία του Κάνε-Μια-Ευχή θα παρευρεθεί στην τελετή αποχαιρετισμού, ενώ όποιος θέλει να ενισχύσει τον σκοπό του Οργανισμού μπορεί να επικοινωνήσει στο 210 9637660 (εναλλακτικά: 6937 038414)».

Η ιστορία της Ραφαέλας Πιτσικάλη

Η πρώτη διάγνωση της Ραφαέλας Πιτσικάλη έγινε τον Ιούνιο του 2020 σε ηλικία 17 ετών, όταν είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά. Η διάγνωση άλλαξε όλη της τη ζωή: Σάρκωμα Ewing.

Έκτοτε έδινε με θάρρος και την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς της μια πολύ δύσκολη «μάχη». Χημειοθεραπείες, νοσηλεία – διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα», εγχείρηση στην Ελλάδα για την απομάκρυνση του όγκου.

Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες.

Τον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή. Η οικογένεια τής Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού και στις 8 Αυγούστου 2023, η Ραφαέλα βρέθηκε στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Πέθανε η 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη, λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά της (γεννήθηκε 5 Ιανουαρίου 2003). Η ίδια έδινε μάχη τα τελευταία χρόνια με μια σπάνια μορφή καρκίνου, τη νόσο γνωστή ως Σάρκωμα Ewing.

Την είδηση έκανε γνωστή η Δήμητρα Κατσαφάδου μέσα από το instagram όπου έγραψε: «Όντως ΑΓΓΕΛΟΣ κόρη μου! Λατρεμένη μου το ξέρω ότι είσαι στον Παράδεισο ψυχή μου! Είσαι στο ΦΩΣ γιατί μόνο εκεί ανήκεις».

Μέσα από τον λογαριασμό της στο TikTok, η Ραφαέλα μοιραζόταν στιγμές από τον αγώνα της και περνούσε μηνύματα αισιοδοξίας.

@rafaellapitsikali Να χαμογελάτε ρε 🩷❤️‍🩹 #foryoupage #fy #cancersucks #rafaellapitsikali⭐️ #cancerfighter #cancer ♬ πρωτότυπος ήχος – ilianamavrou