Νέα κακοκαιρία με χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα θα «πλήξει» από το απόγευμα τα δυτικά της Ελλάδας. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει στην πρόγνωσή του ότι από αύριο Παρασκευή (12.1) και το Σάββατο (13.1) τα χιόνια θα κατεβαίνουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Ο μετεωρολόγος του καναλιού OPEN σημειώνει ότι η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού αποτελεί παράγοντα δύσκολα προβλέψιμο, ενώ δεν αποκλείεται να είναι περισσότερα βαρομετρικά χαμηλά που θα «χτυπήσουν» τη χώρα. Στην ανάρτησή του, σημειώνει ότι «δυσκολευόμαστε να προβλέψουμε την αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° εως -8°.

Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δυσκολοπροβλέψιμο της όλης κατάστασης.

Ποιοι παράγοντες είναι δύσκολο να προβλεφθούν:

1. Η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού και αν τελικά θα είναι ένα ή περισσότερα.2. Οι αρκετά θερμές θαλάσσιες εκτάσεις από τις οποίες θα περάσει αυτό τα βαρομετρικό χαμηλό (θερμοκρασίες θαλασσίων εκτάσεων 17° – 18° και πάνω )
3. Λαμβάνοντας υπόψη μας τα 1,2 παραπάνω, δυσκολευόμαστε να προβλέψουμε την αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° εως -8°. Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δυσκολοπροβλέψιμο της όλης κατάστασης.