Στο Σέλι της Βέροιας καταγράφηκε σήμερα το πρωί, η χαμηλότερη θερμοκρασία στη χώρα, αρκετά κάτω από το μηδέν! Σύμφωνα μάλιστα με το meteo, ο υδράργυρος έκανε «βουτιά» και έφτασε τους -4,8 °C.

Σε αρκετές περιοχές της χώρας χιόνισε χθες και σήμερα, ενώ στη δυτική Μακεδονία είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετά τμήματα του οδικού δικτύου. Παράλληλα η θερμοκρασία σημείωσε περαιτέρω πτώση και η παγωνιά ήταν αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Το meteo παρουσιάζει τις οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι σταθμοί του. Αμέσως μετά το Σέλι, ακολουθεί το Νευροκόπι με τον υδράργυρο να πέφτει στους -3,3 °C.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα σύμφωνα με το meteo:

Σέλι -4,8°C
Οχυρό Νευροκοπίου -3,3°C
Νευροκόπι -3,3°C
Μεσόβουνο Κοζάνης -3,1°C
Μπληκάτι Ιωαννίνων -2,9°C
Τέροβο Ιωαννίνων -2,7°C
Παρανέστι Δράμας -2,4°C
Περιθώρι Νευροκοπίου -2,1°C

Αίθριος, πάντως, θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας αύριο Δευτέρα, εκτός από το νότιο Αιγαίο που θα παρουσιαστούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, το πρωί. Η θερμοκρασία μάλιστα, αναμένεται να σημειώσει άνοδο, παρότι νωρίς το πρωί προβλέπεται παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στα βόρεια της χώρας θα φτάσει το μεσημέρι έως τους 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές έως 16. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Δωδεκάνησα όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.