Ακόμη ένα βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κάνει ο δήμος Περιστερίου, καθώς ανακοίνωσε πως απλώνεται το δίκτυο του δωρεάν ίντερνετ, με τη δημιουργία 30 νέων χώρων ελεύθερης πρόσβασης, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στους πρώτους δέκα που είχαν εγκατασταθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης. Έτσι, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι και δημοτικές υπηρεσίες θα διαθέτουν πλέον ένα σύγχρονο ευρυζωνικό δίκτυο, που θα δίνει τη δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες να κάνουν ελεύθερα και με ταχύτητα τη χρήση του ίντερνετ.

«Γρήγορο, ασύρματο, δωρεάν ίντερνετ για όλους από τον δήμο Περιστερίου σε περισσότερα από 30 κοινόχρηστα σημεία της πόλης μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και πρόσθεσε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός προχωρά, σε όλα τα πεδία. Η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο αποτελεί ακόμη μια προσπάθεια για ν’ ανοίξουμε δρόμους σε όλες και όλους, στην ενημέρωση, την επικοινωνία, την ενσωμάτωση. Σύντομα, κάθε κοινόχρηστος χώρος θα έχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως αρμόζει σε μια λειτουργική και έξυπνη πόλη, όπως το Περιστέρι».

Από τη δική του πλευρά, ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας Γιώργος Τσίνας, ανέφερε: «Συνεχίζουμε να μετασχηματίζουμε τον δήμο μας. Πλέον είμαστε μια πραγματικά έξυπνη πόλη, με υποδομές και δίκτυα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των χρηστών κι ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που συνδέει, ενημερώνει και ψυχαγωγεί. Σήμερα, διαθέτουμε ολοκληρωμένο δίκτυο που αριθμεί πάνω από 40 σημεία, με την προσθήκη των 30 νέων πεδίων που ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν για χρήση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ