Εκτός φυλακής βγαίνει ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του καταδικασθέντος σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η απόφαση για αναστολή στην έφεση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με μειοψηφούντες 2 ενόρκους και μία δικαστή΄, οι οποίοι έκριναν ότι ο ηθοποιός πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.
Το δικαστήριο όρισε για την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τη φυλακή τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1, 6 και 20 του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 23 Ιουλίου.

Η απόφαση αναγνώστηκε εν μέσω έντονων αντιδράσεων και αποδοκιμασιών από την πλευρά των θυμάτων και μελών του ακροατηρίου.“Ντροπή σας, ξεφτιλες, να του δώσετε τα παιδιά σας να τα προσέχει ο Λιγνάδης” ήταν οι φωνές που ακούστηκαν εντός της δικαστικής αιθουσας, με την πρόεδρο να ζητά την απομάκρυνση του κόσμου.

Ο  εισαγγελέας είχε προτείνει η απόφαση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη έως την έφεση “καθώς ο Δ. Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν αρκούν οι περιοριστικοί όροι”. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, στην πρόταση του για να την απόρριψη της χορήγησης ανασταλτικού συνέβαλαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης του, η τέλεση σε βάρος ανηλίκων ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία αναγνώριση των πράξεων του.