Έξι ώρες συμπληρώθηκαν από το άνοιγμα της κάλπης κι ακόμα το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενημέρωση για την προσέλευση στην εκλογική διαδικασία, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκη, θα έκανε στις 10:30 το πρωί ανακοίνωση, η οποία αναβάλλεται μέχρι και τώρα.

Ως εκ τούτου ενδέχεται να πάει πίσω το χρονοδιάγραμμα, που είχε γίνει γνωστό και προέβλεπε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση στις 8.30 μ.μ., «νωρίτερα από κάθε άλλη φορά».
Πού οφείλονται οι καθυστερήσεις

Οι μεγάλες καθυστερήσεις, στη μετάδοση των έως τώρα στοιχείων από τα 21.457 εκλογικά τμήματα, οφείλονται σε τεχνικά προβλήματα στο σύστημα της Singular Logic.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα έπρεπε να εισέλθουν, μέσω των tablet που τους έχουν χορηγηθεί, από τις 10:00 έως τις 10:30 πμ, στην ειδική εφαρμογή της Singular Logic και να συμπληρώσουν τον αριθμό των ψηφισάντων. Όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί εφικτό.

Στις 21:00 θα ξέρουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος

Για την εκλογική διαδικασία μίλησε στην ΕΡΤ3 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Όπως είπε, παρά τα μικροπροβλήματα με την μη προσέλευση της εφορευτικής επιτροπής ή με τα τάμπλετ ορισμένων δικαστικών αντιπροσώπων, η εκλογική διαδικασία κυλάει ομαλά.

Όπως τόνισε ο κ. Σταυριανουδάκης, περίπου στις 9 το βράδυ, θα έχουμε το 80 % του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια, ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γνωρίζουμε και τις σταυροδοσίες των βουλευτών