Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα StoNisi.gr, με απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός της Βρίσας.

Πρόκειται για το χωριό που είχε τυπηθεί τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό. Oι κάτοικοι που επέστρεψαν αποκαθιστώντας τις ζημιές που είχαν υποστεί υποχρεώνονται να ξαναεγκαταλείψουν τα σπίτια τους.Την ίδια ώρα και έχοντας ελεγχθεί όλα τα υπόλοιπα μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασε χθες στις 10 το πρωί, η μάχη επικεντρώθηκε στο μέτωπο της Βρίσας το οποίο κινείται προς την περιοχή των Βασιλικών. Εκεί, πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, εθελοντές, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής δίνουν πραγματικά μάχη με την πυρκαγιά.

Επίσης, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του χωριού που αναφέρει: «Αν βρίσκεστε τώρα στη Βρίσα Λέσβου εκκενώστε τώρα προς Πολιχνίτο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά ξέφυγε δυτικά και βρίσκεται μεταξύ Βρίσας και Βατερών.  Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται αρκετά κρίσιμη με τους πυροσβέστες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες για να μην κινδυνέψει και πάλι ο οικισμός των Βατερών.

ΠΗΓΗ: StoNisi.gr