Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» – Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος βρίσκεται υπό εξέταση στο πλαίσιο μιας ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, μετά το πόρισμα που εξέδωσε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, υπό την ηγεσία του επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Η έρευνα με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου θα διενεργηθεί από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας με πρώτο υλικό προς εξέταση το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επικεφαλής της ,επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου στην παραγγελία του είναι να αναζητηθεί αν προκύπτει η διάπραξη των δύο αδικημάτων που τίθενται υπό το εισαγγελικό μικροσκόπιο καθώς και αυτού που αφορά συνέργεια στη νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων.

Με βάση την εισαγγελική εντολή, υπό έρευνα τίθενται όχι μόνο ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας, αλλά και τα συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά. Έτσι η πρώτη κίνηση που αναμένεται να γίνει από το Τμήμα προστασίας περιουσιακών Δικαιωμάτων, υπό την εισαγγελική επίβλεψη, θα είναι να ζητηθούν στοιχεία για τις κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών, αλλά και από συγκεκριμένες στοιχηματικές εταιρίες.

Στα στοιχεία που συνέλλεξε η Αρχή για το Ξέπλυμα, φαίνεται να προκύπτει σημαντική εκροή χρηματικών με αποτέλεσμα η εικόνα των επίμαχων λογαριασμών για τα δύο τελευταία έτη να εμφανίζει καταθέσεις 1 εκατομμυρίου ευρώ και αναλήψεις από τις οποίες 600 χιλιάδες ευρώ να κατευθύνονται σε εταιρίες ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών.

Ψάχνουν και τη ΜΚΟ «Οι Φίλοι του Άλλου Ανθρώπου»

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος με τον «Άλλον Άνθρωπο» βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών και της ΑΑΔΕ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η ΑΑΔΕ ψάχνει και μια άλλη ΜΚΟ με το όνομα «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου».

Συγκεκριμένα η οργάνωση φέρει ως έδρα ένα ακίνητο ιδιοκτησίας της, οροφοδιαμέρισμα, στην Συγγρού ενώ στο διοικητικό συμβούλιο είναι τα δύο στενά συγγενικά πρόσωπα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου – η μητέρα και γαμπρός του – που είχαν στο όνομά τους λογαριασμούς που γινόταν η διακίνηση χρημάτων προς τις στοιχηματικές εταιρίες.

Ο τζόγος από το… 2012

Χθες ένας πρώην εθελοντής προχώρησε σε μια νέα καταγγελία για τον «Άλλο Άνθρωπο» και τον χαρακτηρίζει «άρρωστο» με τον τζόγο, καθώς -όπως λέει- έπαιζε «φρουτάκια» από το μακρινό 2012.

Ο εθελοντής, που μίλησε στην εκπομπή του Ant1, συγκεκριμένα είπε: «Τον γνωρίζω από την πρώτη δομή που είχε, από το 2012. Και ο ίδιος και η πρώην σύντροφός του είναι άρρωστοι (σ.σ. με τον τζόγο). Έχουν γυρίσει όλα τα καζίνο στην Αθήνα και στην επαρχία περισσότερο για να μην φαίνονται. Περισσότερο στη Γλυφάδα και το Αιγάλεω. Έπαιζε φρουτάκια παρά χαρτιά και ρουλέτες. Το αγαπημένο του ήταν τα επτάρια».

Συνέχισε λέγοντας για την παρουσία του στη δομή «Ο Άλλος Άνθρωπος» και είπε: «έπαιζε αρκετά (σ.σ τυχερά παιχνίδια) κάθε μέρα ήταν εκεί. Ερχόταν το πρωί στην κοινωνική κουζίνα για να μιλήσει με κανέναν δημοσιογράφο και κανένα σχολείο και έρχονταν ξανά μετά από τέσσερις ημέρες. Κανείς δεν ήξερε τα βήματά του, μόνο οι κολλητοί του, όλα τα λεφτά προορίζονταν από την κοινωνική κουζίνα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαχείριση των χρημάτων από τα «κουτιά» σε διάφορα σημεία: «Είχε σε πολλά μαγαζιά, σε καφετέριες ή στο θέατρο της γυναίκας του κουτιά που τα γέμιζαν καθημερινά και αυτά ήταν για την κοινωνική κουζίνα που ποτέ δεν δηλωνόντουσαν. Κανείς δεν ήξερε πόσα χρήματα είχε το κάθε κουτί. Ο ίδιος έπαιρνε τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα τα έδινε στους εθελοντές, τα χοντρά τα κρατούσε».

Τέλος ο εθελοντής έκανε μια σοβαρή αποκάλυψη για «μερίδια» και «λογαριασμούς»: «Πριν βάλουν λογαριασμό στη μάνα και τον κουνιάδου του, υπήρχαν άλλα 4-5 άτομα που είχαν βάλει τους λογαριασμούς τους. Και εμένα μου είχε προτείνει να το κάνω. Μου είχε πει αν είσαι καθαρός να βάλουμε τον λογαριασμό σου στη σελίδα στο facebook και “εσύ θα βγάζεις το μερίδιό σου” κι εγώ δεν δέχθηκα επειδή πονηρεύτηκα».

Πηγή: iEidiseis