Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου του νοσοκομείου “Κοργιαλένειο – Μπενάκειο”.

Είχε προηγηθεί καταγγελία και βίντεο που ανήρτησε στα social media ο Παύλος Πολάκης, στο οποίο φαίνεται μια ορχήστρα να παίζει ζωντανή μουσική, ενώ οι εργαζόμενοι χορεύουν και διασκεδάζουν την ώρα που από πίσω τους περνούν φορεία με ασθενείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την παραγγελία της ΕΔΕ:

«Από την 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Κατόπιν παραγγελίας του υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024».

Το βίντεο που είχε αναρτήσει ο Παύλος Πολάκης:

Πηγή: CNN Greece