Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία θα αναπτύξει ο Δήμος Ζωγράφου με τη συμμετοχή της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας. Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει συνάψει με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, θα διενεργούνται δωρεάν τεστ ΠΑΠ και εξετάσεις ψηφιακής μαστογραφίας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο για όλες τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στην πόλη.

Πρόκειται για τη 2η φάση εξετάσεων, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας.

Ήδη οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου, με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών Ρένα Χαλκιαδάκη, προχώρησαν σε διανομή φυλλαδίων σε κεντρικά σημεία του Ζωγράφου, ώστε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι γυναίκες γύρω από αυτό το ζήτημα και για τη δυνατότητα των δωρεάν εξετάσεων στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Ιδρύματος (2103620831 & 2103620832), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από τις 9:30 έως τις 15:00, ώστε να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ